Kinyitott a könyvtár, két hétig még nincs késedelmi díj

Csütörtökön újra kinyitott a Katona Lajos Városi Könyvtár. A nyári zárva tartás alatt teljes nagytakarítást és leltárt végeztek, új játszóeszközöket vásároltak a gyerekeknek, és egy keveset pihentek is a könyvtárosok. Jövő héten beindulnak a megszokott klubfoglalkozások, és szeptemberre már most számos programot meghirdetett a váci bibliotéka. Lesz családi nap kézműves foglalkozással, kiállításmegnyitó, könyvbemutató és családias babafoglakoztató is.

A nyári szünet előtt kikölcsönzött könyveket szeptember 15-ig lehet visszavinni késedelmi díj fizetése nélkül-adott tájékoztatást a könyvtár – tudósít a városi televízió.

Rögtön az újranyitás napján egymásnak adták a kilincset az olvasók a váci könyvtárban. A gyerekkönyvár részlegen már délelőtt nagy volt a nyüzsgés, az új könyvek mellett új játékokat is felfedezhettek a fiatal olvasók.

A könyvár július 22-én zárta be bő négy hétre a kapuit, a szünet alatt pedig az utolsó sarokig kitakarították az épületet, leltárt végeztek a gyerekkönyvtárban, elvégezték a szükséges karbantartásokat, új könyveket, eszközöket és játékokat vásároltak, valamint kiadták a szabadságokat is. Már újra fogadják az olvasókat, szeptemberben pedig a programok is gőzerővel beindulnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Hamarosan, 3-án lesz először ezoterikus klub, ezúttal Kovács Endre tibetijóga és meditáció oktatót hívták meg egy könyvbemutatóval egybekötött előadásra 17:30-tól. Szeptember 5-én 17 órakor pedig már a szezon első kiállítása is megnyílik majd Óvári János festőművész munkáiból. Szeptember 16-án már újra lesz babafoglalkoztató is 9 órától, ahol a 3 év alattiak is kipróbálhatják a korosztályuk számára vásárolt új játékokat és eszközöket. A hónap végén rendhagyó előadásra is sor kerül, ahol kivételesen a könyvek világától távoli, pénzügyi témában kaphatnak hasznos tanácsokat egy banki vezetőtől az érdeklődők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!