Kismarosi vonatbaleset: az egyik áldozat állapotos volt

Egy várandós dél-koreai nő is meghalt a kismarosi vonatbalesetben – jelentette több lap is. A legfrissebb információk szerint a három utas közül a legfiatalabb, a 30 éves nő terhes volt. A szerda esti baleset az elsődleges információk szerint azért következett be, mert a személyautó a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott.

Az Opel Zafira típusú autó az árokban landolt, az Országos Mentőszolgálat azt nyilatkozta, hogy a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, újraélesztésre már nem volt lehetőség.

A kocsiban három dél-koreai állampolgár tartózkodott – egy 30 és egy 36 éves nő, illetve egy 46 éves férfi – akik a Blikk értesülése szerint Magyarországon dolgoztak, feltehetően egy elektronikai gyárban.

Fékezés nélkül hajtott a vonat elé az az autó, amelyik a Varsóból érkező gyorsvonattal ütközött – állítja egy szemtanú. „A másik oldalon álltam, amikor már tilosat mutatott a sorompó” – mesélte a Ripostnak. „Jött ez a kocsi, én meg imádkoztam, hogy rá ne hajtsanak a sínekre, de fékezés nélkül hajtottak rá. Szörnyű volt!” – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A csattanásra a környéken lakók is kirohantak a sorompóhoz. „Hatalmas csattanást hallottunk, és mindannyian az utcára siettünk. Apokaliptikus látványban volt részünk. A vonat legalább 200 méteren keresztül tolhatta maga előtt a kocsit! A darabjai és a benne lévő holmik szétszóródtak” – emlékezett egy helyi lakos. „Én magam szedegettem össze a baleset után a roncsokat, az egyik még az autómba is becsapódott” – mondta.

Azt írták, mindannyian üzleti úton voltak Magyarországon, és Kismarosra, egy hétvégi házba igyekeztek, amikor megtörtént a tragédia. Az viszont továbbra is rejtély, hogy miért nem fékezett a dél-koreai férfi. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!