Magyar mezben durrantott a Szigeten Ed Sheeran

A 2019-es Sziget Fesztivál idén is igyekezett minden elvárásnak és mindenki ízlésének megfelelni, elég csak a legnagyobb neveket végignézni: Ed Sheeran, Florence + the Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, Martin Garrix, Macklemore szórakoztatták a közönséget. A rendezvény hatalmas tömeget vonzott, de szerencsére a szervezők már a beengedésnél jelesre vizsgáztak. Hiába álltak több százan előttünk a sorban, sétatempóban haladt a sor. Pár lépés megtétele után máris csak kapkodtuk a fejünket, annyi látványosság és érdekesség várt a színpadokon és azokon túl, legyen szó a helyi vurstliról, a cirkuszi előadásokról, a világhírű fellépőkről vagy pusztán a színes fesztiválozókról a fura szerelésükben, viselkedésükkel, magával ragadó bohóckodásukkal.

A telt házas nulladik napot sem csak egyetlen fellépő köré szervezték, bár tény, hogy Ed Sheeran miatt jöttek aznap a legtöbben, így az egész délutánt szórakozva lehetett eltölteni. Miután bejártuk a teljes területet és újfent ledöbbentünk a méretén, első utunk a kültéri cirkuszhoz vezetett. Itt a Gravity & Other Myths ausztrál csapat – nevükhöz méltó módon – kérdőjelezte meg Newton gravitációval kapcsolatos törvényét. Fantasztikus egyensúlyérzékkel ugráltak egymás vállán és fején, és bár profi trükköket vetettek be, egy ízig-vérig szerethető produkció volt az művészek lelkesedésének és tréfáinak hála.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után
Michael Kiwanuka koncert a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán
Michael Kiwanuka koncert a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán

Utánuk már a Nagyszínpad előtt sorakoztunk fel Michael Kiwanuka koncertjére, az elképesztő hangú soulénekes előadását azonban ott kellett hagynunk a hangulatunkhoz közelebb álló Frank Turner & The Sleeping Souls fergeteges bulijáért az A38 sátorban. Egy percre sem tudtuk abbahagyni az ugrálást az energikus fellépést látva és hallva, pont az ilyen fellépők tudják a legjobban felébreszteni az emberben a fesztiválhangulatot. Ezután Jain előadásával folytattuk: a francia hölgy egyedül állt ki a hatalmas színpadra, és mégis képes volt a figyelmet a koncert végéig fenntartani a ritmusos slágereivel. Nem csupán az énekhangja volt kiemelkedő, de több hangszert is felvonultatott az igazán sokszínű előadás érdekében.

Ed Sheeran énekel a 2019-es Sziget Fesztiválon
Ed Sheeran énekel a 2019-es Sziget Fesztiválon

A magas színvonalú felvezetés után csapott a húrok közé a brit világsztár, Ed Sheeran, aki szintén egyszemélyes zenekarként váltogatta a gitárokat a különböző rádióbarát slágereinél. Bár a tömeg miatt csak kifejezetten messziről tudtuk figyelni a koncertet, még így is átjött a fiatalember zene iránti szeretete, aki boldoggá tette a kilátogató 60 ezer embert a hangjával. A teljes közönség összeölelkezve hullámozta végig a Perfectet, mindenki együtt énekelte a Shape of You-t, és rajongással fogadta a magyar futballválogatott mezében a színpadra visszatérő egykori utcazenészt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája
Íme a Shape of You című Ed Sheeran-dal az idei Sziget Fesztiválról:

Mivel a koncert után nem siettünk haza, az óriási tömegről és a kiengedési nehézségekről csak másnap olvastunk, a helyszínen semmit nem tapasztaltunk belőle, így számunkra még ez a kellemetlenség sem rontott az est színvonalán. Köszönjük, Sziget, jövőre újra találkozunk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!