Nagy napelempályázat indul, több kategóriában

Ősszel egymilliárd forintos keretösszeggel pályázat indul a megújuló energiaforrásból előállított villamosenergia támogatására – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A METÁR (Megújuló Támogatási Rendszer), amihez a mostani kiírás is kapcsolódik, 2017 januárjának első napjával lépett életbe.

A jelentkezők most két kategóriában adhatják be pályázatukat: a 0,3 megawatt és 1 megawatt közé eső, illetve a legalább 1 megawatt és legfeljebb 20 megawatt közé eső teljesítményű kategóriában. Előbbi esetében összesen 333 millió, utóbbi esetében összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni – írja az Infostart.

A szeptemberben nyíló pályázatra kizárólag hazai telephelyen termelt villamosenergia termelője nyerhet támogatást. Az értékelés során előnyt élveznek a barnamezős területeken zajló beruházások, amelyeknek a támogatás elnyerésétől számítva 3 éven belül kell megvalósulniuk. A kiíró a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal, 2020 elején már meg is születhetnek a nyertes pályázatokkal kapcsolatos döntések. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!