Női kézilabda: ma elindul az új bajnoki szezon

Ma, csütörtökön az újonc Szent István SE és a Debrecen monori mérkőzésével kezdődik a női kézilabda NB I új idénye, amely várhatóan ismét a Győr, a Ferencváros és a Siófok versenyfutását hozza majd a dobogós helyekért. A bajnokságban a több fiatal tehetséggel megerősített váci csapat is nagy reményekkel indul.

A női NB I-ben továbbra is 14 csapat vesz részt, valamennyi helyezés a 26 fordulóból álló körmérkőzéses rendszerben dől el, rájátszást nem rendeznek.

Már az első hétvégén két rangadót játszanak az élvonalban, ugyanis szombaton a Ferencváros az Érd otthonába látogat, vasárnap pedig a Siófok a Győr vendége lesz. A Győr és az FTC először december 29-én találkozik Budapesten, a kisalföldi megyeszékhelyen pedig május 2-án csapnak össze.

A váci hölgyek augusztus 31-én 18 órakor a sportcsarnokban játszanak az MTK ellen.

A kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt november közepe és december vége között nem rendeznek mérkőzéseket, az utolsó fordulóra pedig 2020. május 23-án kerül sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Csarnokproblémák miatt a Dunaújváros a hazai meccseinek többségét Szekszárdon játssza. Az újoncok közül a Szent István SE hazai pályája Monoron lesz, a Szombathelyi KKA pedig a legtöbbször Répcelakra kényszerül „albérletbe”.

A női bajnokság mezőnye: Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érd HC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Mosonmagyaróvári KC SE, MTK Budapest, Siófok KC, Szent István SE, Szombathelyi KKA, Váci NKSE. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!