Sok nézőt vonzott Esztergomban is a váci színház

Összesen 7800 néző látta az Esztergomi Várszínház szervezésében megvalósult két nagyszabású, történelmi és vallási tárgyú szabadtéri előadást a bazilika előtt – közölte a színház igazgatója hétfőn az MTI-vel. Sikerrel szerepeltek azok a színházak, melyekkel a Várszínház korábban együttműködött, mint a komáromi színház, a Nemzeti Színház, a Váci Dunakanyar Színház.

Horányi László tájékozatója szerint a Nemzeti Színház Csíksomlyói passióját hatezer, a Zenta 1697 című rockoperát 1800 néző tekintette meg. A regisztrációk alapján a két előadás országszerte érdeklődést keltett, valamint érkeztek nézők a Felvidékről és a Vajdaságból is.

A most maga mögött hagyott évadban a színház a két kiemelt produkció mellett olyan előadásokat hívott meg, melyek üzeneteikben segítették a felkészülést a jövő évi, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusra. Újdonságként kamara-opera napokat tartottak. A mostani szezonban is lehetőséget adtak helyi zenekaroknak, művészeti csoportoknak, színjátszóknak a bemutatkozásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az igazgató elmondta, jövőre már valószínűleg nem tudják használni az amfiteátrumi helyszínt, mert a színpad felújításra szorul, ezért a bazilika és a vármúzeum közötti területre költöznek. A következő évadban zenés produkciókat szeretnének műsorra tűzni, mivel egy prózai darabnál a nyári városi élettel járó élénk hangok zavarnák az előadásokat. (képünkön: a Nemzeti Színház előadásának sajtótájékoztatója – fotó: Nemzeti Színház)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!