Új homokozót adtak át a Béke téri játszótéren

Múlt héten csütörtökön adták át hivatalosan, de már hétfőtől birtokba vették a gyerekek a Béke téri játszótér új homokozóját.

Az eseményen Fördős Attila polgármester elmondta: a Fidelitas Váci Szervezet felajánlása kapcsán fogtak össze.

– A váci Fidelitas vállalta, hogy játszótereket felújítanak, illetőleg kiegészítenek. A mai nap átadásra kerül ez a homokozó, amely szolgálhatja a gyerekeknek a játszólehetőségét – mondta. Hozzátette: a város emellett rendbe tette a tér környezetét is, lenyírták a füvet és rendezték a területet is.

Ifjabb Vácy Károly, a körzet képviselője pedig arról beszélt, hogy ezzel az eszközzel hiányt pótoltak, hiszen már többször kérték a környék lakói, hogy helyezzenek ki homokozót a játszótérre.

– Gyerekkoromban a srácokkal itt lógtunk, akkor még egy betonszegélyes homokozó volt, az idő során eltűnt, és folyamatos igény merült föl, hogy itt a Béke téren egy kulturált homokozót tudjunk kialakítani a gyerekeknek, hiszen így ez a játszótér teljessé válik – mondta.

A fából kialakított homokozóhoz az anyagokat az önkormányzat biztosította, míg a festést és az összeállítást a Fidelitas Váci Szervezete vállalta fel.

Szabó Csaba, a helyi szervezet elnöke elmondta: remélik, hogy a továbbiakban is tudnak majd fejleszteni és további játszótereket tudnak majd felújítani a jövőben is, együttműködve az önkormányzattal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!