Vác időjárása: jön a lehűlés, de nem fogunk fázni

Kedden reggel szélre és kellemes, ősziesen hűvös időre ébredtek a váciak, de aztán a délelőtti órákra ismét eljött a nagy meleg. Az előrejelzések szerint a hét végére ismét visszatér a forróság, ám néhány napig még itt marad a mostani időjárás.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden egy hidegfront hatására délelőtt nyugaton lehetnek záporok, zivatarok, napközben a középső tájakon, estétől többfelé várható nagyobb területen eső, zápor, zivatar. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként akár viharossá is fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Északon és a Dunántúlon 24-28, másutt 29-37 fok valószínű. Hidegfronti hatásra számíthatunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Berendezési tárgyak égtek egy Kertész utcai lakásban

Szerdára virradó éjszaka sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Napközben még keleten és délen eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Országszerte véget ér a hőség, 19-26 fok valószínű.

Csütörtökön alábbhagy a szél, és túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Csípős lesz a hajnal, 8-17 fokig hűl a levegő. Délután 22-27 fokos csúcshőmérsékletekkel számolhatunk.

Pénteken mérsékelten meleg, gomolyfelhős időre van kilátás helyenként kialakuló záporokkal, zivatarokkal. Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, erősödik a felmelegedés, 23-29 fok ígérkezik. A délies szél északnyugaton lehet kissé élénk. (fotó: Pixabay/Markus Baumeler)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!