Váci elsőbálozók jártak a híres füredi Anna-bálon

A Vác és Balatonfüred közötti kulturális együttműködésnek köszönhetően az idén is voltak váci középiskolát képviselő elsőbálozók a híres Anna-bálon: ezúttal a Váci I. Géza király Közgazdasági Szakgimnázium két diákja, Madarász Nóra és Rith Dominika élhettek a lehetőséggel kísérőik, Kelemen Ákos és Tóth Benjámin társaságában.

Madarász Nóra így számolt be élményeiről: „Néhány nappal a születésnapom után az iskola igazgatónője, Fördősné Rozmán Edina felhívta anyukámat egy nagyon meglepő hírrel. Átvettem a telefont, majd az igazgatónő velem is közölte a hírt, hogy kiválasztottak engem, mint Anna báli első bálozót. Először nem is tudtam, mit gondolhatnék, de amikor rájöttem, hogy ez mekkora hír, gondolkodás nélkül igent mondtam.

Rögtön elkezdtem a szervezkedést, a telefonálgatást sminkes, haj, ruha ügyben, hogy minden meglegyen. A ruhát a Fortuna Esküvői Ruhaszalonnak köszönhetem, ahogy a párom is. Nagy segítség volt számunkra Grószné Kmetty Ildikó ruhához való hozzáértése, ugyanis engem ért a megtiszteltetés, hogy a saját kezűleg varrott ruháját viselhettem az estén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Elérkezett július 27., a 194. Anna-bál időpontja. Miután elkészült a frizurám és a sminkem, indultunk Balatonfüredre. Kedves párom, Kelemen Ákos volt a kísérőm, együtt érkeztünk meg az Annabella Hotelbe, ahol a szálláshelyünk volt.

Készítettünk pár fotót a parton, majd az első bálozók felsorakoztak és indultunk át a Vaszary Galériába, ahol a találkozó volt a további résztvevőkkel. A belépéskor minden hölgy megkapta a Herendi Porcelán Manufaktúra által készített, szív alakú, számmal ellátott nyakláncokat, amiket emlékbe meg is tarthattunk. Összesen 350 hölgynek osztották ki ezeket, akik közül később megválasztották a legszebb tizenötöt.

A következő megálló és egyben az utolsó is az Anna Grand Hotel volt. Ide menetben sétálva jutottunk el, a tavalyi győztes vezetésével. Lenyűgöző volt számomra, hogy az emberek milyen lelkes fogadtatással köszöntötték a felvonuló bálozókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Mikor megérkeztünk, elhangzott a megnyitó, majd következett a palotás. Ezután jött a keringő. Ezt szintén a Magyar Állami Operaház tehetséges balettművészei adták elő. Az egyik előadó pár, akik előttünk mutatták be a koreográfiát, felkért minket táncolni, mondván, hogy látszott rajtunk a táncolás iránti érdeklődésünk. Pár lépés után visszaadtak minket egymásnak a párommal, hogy együtt folytathassuk a keringőzést.

Ezután következett a vacsora. Felkészítettek bennünket, hogy amikor tehetjük, mutatkozzunk be a bál résztvevőinek és a nyakláncon lévő számot mutassuk be, aminek köszönhetően később akár bejuthatok a legszebb tizenöt közé.
Öröm volt találkozni és pár szót váltani ismert emberekkel, mint például Rétvári Bence országgyűlési képviselővel és Nagy Ervin színésszel.

Éjféltájt elkezdték felsorolni a tizenöt kiválasztott hölgyet. Nagyjából már a tizediknél járt a konferáló műsorvezető, amikor a 15-ös szám következett. Ez pedig én voltam. Nagyon nagy volt az öröm, a páromon is láttam a büszkeséget. Felmentem a színpadra, itt minden lánynak feltettek pár kérdést. Egy újabb emlékezetes és büszke pillanat volt, amikor a bemutatkozásom után megdicsért a bál háziasszonya és a közönség is, hogy nagyon határozott voltam és szépen beszéltem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Tizenötünk közül végül egy négy tagból álló zsűri választotta ki az udvarhölgyeket és az Anna-bál szépét. Ezután zenés mulatozás következett, ahol mindenki tudott még kicsit ünnepelni.

A bálon egy másik helyi párral együtt vettünk részt, Rith Dominikával, aki szintén a közgazdasági iskola végzős diákja és párjával, Tóth Benjáminnal.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a váci önkormányzat támogatását, az igazgatónő választását, a Fortuna Esküvői Ruhaszalonnak a csoda szép ruhát. Úgy gondolom, ez az esemény egy életre szóló szép emlék marad” – írta báli beszámolójában Madarász Nóra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!