Váci sörfesztivál: kóstolgatás és akadémikusi előadás

A jövő hétvégén veszi kezdetét a VI. Dunakanyar Sörfesztivál, amely ezúttal négy napon át kínál változatos programokat mindenki számára. A váci Duna-parton, a Zenepavilonnál megrendezésre kerülő fesztiválon több hazai kisüzemi sörfőzde is bemutatkozik majd. A sörfőzdék kínálatában lesznek olyan sörök is, amelyek komoly szakmai elismerésekkel is büszkélkedhetnek – így például megkóstolhatjuk a rétsági Fűtőház Sörfőzde díjnyertes söreit is, de itt lesz a Mister Sörház, a Debreceni Sörfőzde, a Beerfort, illetve a Fehér Nyúl Sörház, valamint idén először megkóstolhatjuk a Thomas Menner 1701 nevet viselő pannonhalmi sörfőzde kiváló sörkülönlegességeit is.

Természetesen lesznek cseh és belga sörök is, valamint megtalálhatóak lesznek a mindenki által jól ismert márkák mellett a mostanában divatos gyümölcsös ízesítésű, könnyed nyári meggyes, epres, szilvás sörök is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A rendezvényre látogatók számára – az ingyenes koncertek mellett – igazi csemege lesz Katona Csaba akadémikus kedd esti előadása. A Fűtőház Sörfőzde jóvoltából augusztus 20-án este – a városi ünnepséget követően – a sörtörténész többek között a sör megszületéséről, a kisüzemi kézműves sörök és a nagyüzemi sörgyártás különbségeiről fog előadást tartani, valamint azt is megtudhatjuk majd, hogy illik-e sörrel koccintani. A program szerint sörivó verseny, kvízverseny és tombola is lesz értékes nyereményekért.

A négy napos fesztivál változatos zenei programokban is bővelkedik; ezúttal is olyan sztárvendégek állnak majd színpadra, akik miatt várhatóan rengetegen érkeznek ismét a városba. Mint azt Papp Ildikó a váci Tourinform Iroda vezetője lapunknak elmondta: a fesztiválok idején a szálláshelyek is megtelnek, illetve a helyi üzletek, éttermek, kávézók, fagyizók forgalmas is megnövekszik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A sörfesztivál jó hangulatát a Dunakanyar Rendezvényiroda garantálja, akik – az önkormányzat és helyi vállalkozók támogatásával – évek óta kiváló rendezvényekkel színesítik Vác város programkínálatát. Májusban hatalmas sikert aratott a motoros majális, amelyet immáron 8. éve rendeztek meg, a sörfesztivál után pedig októberben jön a Bor-és Pálinkafesztivál, ahol a szervezők a szüreti hagyományokat próbálják életben tartani és minden évben csodálatos szüreti felvonulással, népzenei és néptánc előadásokkal, valamint kiváló koncertekkel örvendeztetik meg városunkat.

A rendezvények ingyenesen látogathatóak, a Dunakanyar Rendezvényiroda programjairól bővebben itt olvashatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!