VÁLASZTÁS: a folytatáshoz kér támogatást a Fidesz-KDNP

Bemutatták a Fidesz-KDNP pártszövetség önkormányzati választáson induló csapatát. A jelenleg a képviselőtestület többségét alkotó koalíció ismét Fördős Attilát indítja polgármester-jelöltként és gyakorlatilag az öt évvel ezelőtti csapattal vág neki a voksolásnak. Újdonság, hogy Fördős Attila bejelentette, egyéni körzetben is megméretteti magát.

A csütörtök esti sajtótájékoztatón Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a városban nagy fejlesztések kezdődtek, vagy indulnak hamarosan, s ezek folytatása biztos kézben van, ha a választók a pártszövetséget támogatják. Már előrehaladott állapotban van a rendelőintézet átépítésének előkészítése, még az idén befejeződik az M2-es autóút bővítése Váctól Budapestig és a következő esztendő elején forgalomba állnak az emeletes vonatok is a szobi vonalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

„Mindezek mellett Vác történetének legnagyobb turisztikai fejlesztési támogatását fogja a kormánytól megkapni a belváros és a múzeumi negyed fejlesztésére, s még sorolhatnám azokat a milliárdos fejlesztéseket, amelyekre számíthatnak a polgárok. Ehhez arra van szükség, hogy a városi közélet az együttműködésre épüljön, ne pedig a torzsalkodásra” – mondta a választókerületi elnök. Szerinte a Fidesz-KDNP egy stabil csapatot állított ki, amely képes arra, hogy a város fejlődésében a jövőben is kulcsszerepet játszon.

Fördős Attila mérleget vont az elmúlt öt évről. Hosszan sorolta azokat a fejlesztéseket, amelyekkel gazdagodott a város. „A legfontosabb egy település életében a pénzügyi stabilitás” – jegyezte meg a polgármester. Átalakultak a feladatok, s ezekhez igazodva sikerült egyensúlyban tartani Vác költségvetését. Mindeközben sor került kormányzati támogatással a mélygarázs megvásárlására, újraállították az első világháborús emlékművet, sor került a sejcei út egy részének felújítására, átépítették a színházat, számos intézményben történtek kisebb-nagyobb felújítások, fejlesztések.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Az elmúlt időszakban mintegy 50 milliárd forinttal gazdagodott a város, s ha támogatást kap a pártszövetség, ezt a tendenciát szeretnék folytatni – mondta Fördős Attila.

Pető Tibor, a Fidesz helyi elnöke, alpolgármester elmondta, hogy képviselőjelöltjeiket a tagság egyhangúlag támogatta. A közös döntés alapján az 1. számú körzetben Kriksz István, a 2-esben Kovács Ágnes, a 3-asban Pető Tibor, a 4-esben dr. Manninger Péter, az 5-ösben Steidl Levente, a 6-osban Fördős Attila, a 7-esben Mokánszky Zoltán, a 8-asban Vácy Károly, a 9-esben Pető Csilla, a 10-esben pedig Balkovics Péter indul a választáson. „Bízom benne, hogy most is bizalmat kap a a Fidesz-KDNP csapata és folytathatjuk azt a munkát, amit eddig is végeztünk a városért, a választókért” – mondta Pető Tibor.

Fördős Attila azzal indokolta, hogy egyéni körzetben is megméretteti magát, hogy a Csatamezőt, Václigetet és a Földváry tér egy részét magában foglaló körzet egy kicsit méltatlan módon elhanyagolt terület. Megválasztása esetén a Vám utcában egy panelfelújítás indítását tervezi, Václigeten pedig a kavicsbánya támogatásával ivóvíz-hálózat és esetleg csatorna épülhetne, Csatamezőn és Máriaudvaron a roma lakossággal kialakított eredményes együttműködésre építve a foglalkoztatás bővítése a legfontosabb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Bejelentették: a következő napokban bemutatják egyéni jelöltjeik programját is. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!