VÁLASZTÁS: az Összefogás Vácért újabb jelöltjei

Újabb sajtótájékoztató keretében mutatta be Matkovich Ilona, az Összefogás Vácért polgármester-jelöltje a belvárosi és a kisváci képviselőjelölteket. Mint elmondta: nagyon örül neki, hogy immáron hét párt és két civil szervezet is felismerte, hogy nagyon fontos az együtt gondolkodás, együtt munkálkodás a városban. Ehhez kérik a választópolgárok támogatását.

– Többször kitelepültünk már az elmúlt hetek során és többen megkérdezték tőlünk, hogy nem félünk-e attól, hogy ilyen sokfélék vagyunk. Erre mindig az a válaszom, hogy nem, sőt napról-napra erősödik bennem a gondolat, hogy ennek a csapatnak éppen az lesz az erőssége, hogy ennyiféle gondolatot, ennyiféle elképzelést a városról össze fogunk tudni csiszolni, mert már most nagyon jól együtt tudunk működni – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A kisváci 1. számú választókerület képviselőjelöltje a jelenleg is a testületben helyet foglaló Kászonyi Károly (Jobbik), aki a pénzügyi-ügyrendi bizottság elnöke is. Elmondta: a jövőben szeretne változtatni a város pénzügyi elosztásában, hiszen szerinte számos felesleges dologra is kiadtak pénzt az elmúlt ciklusban.

– Nagyon fontos, hogy az általam képviselni kívánt körzetben is felmérjük a prioritásokat, hogy mi a legfontosabb teendő. Kisvác egy nagyon komplex körzet, eddig kevés fejlesztés jutott erre a területre. A Duna-partja és a kerékpár útja is elhanyagolt ennek a területnek. A lakossággal már felvettem a kapcsolatot, meghallgattam a problémáikat. Amennyiben bizalmat kapok, igyekszem ezeket megoldani – mondta.

A belváros 2. számú választókerületének jelöltje Jess Kinga, aki maga is a területen él és dolgozik.

– A belváros ezen része speciális problémákkal küzd, de a város elhanyagoltságából, gazdátlanságából fakadó általános problémák is megmutatkoznak. A speciális probléma a kerület fekvéséből adódik, hiszen itt van a Duna-parti korzó, a sétálóutca, itt van a turizmus központja. Sok a parkolási probléma, leromlottak a játszóterek, elhanyagoltak az utak – ez csak néhány gond a sok közül – emelte ki. Hozzátette: fontos lenne a változás, amely a város sorsát is jobb irányba terelné, ezért kíván képviselőként majd dolgozni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Inotay Gergely 22 éve él és tanít Vácon. Ő az Összefogás Vácért 3. számú, szintén belvárosi kerület képviselőjelöltje. Huszonkét éve éneket, négy éve pedig hittant tanít a Váci Földváry Károly Általános Iskolában. Aktív résztvevője a város kulturális életének.

– Egyre inkább erősödik bennem a gondolat, hogy az Összefogás Vácért egy rendkívül jó csapat, sokszínű és jó társaság. Úgy gondolom, hogy ezzel a csapattal tudunk többet és jobban tenni ezért a városért. Amit ígérni szeretnék: tisztességes közbeszédet, alázatot, a munka iránti alázatot, a választókerület ötleteire, gondjaira, felvetéseire nyitott fület és szívet, tettrekészséget, döcögésmentes utazást a belváros útjain, úgy kerékpárral, mint autóval, a város kulturális és turisztikai életének fellendítését – ígérte Inotay Gergely.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Matkovich Ilona, a SZAVAD Egyesület jelöltje a sajtótájékoztató végén kérte, hogy támogassák az Összefogás Vácért jelöltjeit az októberi választáson. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!