VÁLASZTÁS: bemutatkoznak a Fidesz-KDNP jelöltjei

A héten négy napon keresztül mutatkoznak be és ismertetik programjaikat a Fidesz-KDNP helyi szervezetének képviselőjelöltjei. Kedden és szerdán Pető Csilla, a 9-es számú, Balkovics Péter a 10-es számú és Fördős Attila a 6-os számú választókerület jelöltjei mondták el a sajtónak terveiket.

Pető Csilla és Balkovics Péter szavait Fördős Attila polgármester vezette fel. Elmondta: itt az idő, hogy a választópolgárok újra döntést hozzanak, hogy ki képviselje őket a grémiumban. Kiemelte: pártjuk már leadta az ajánlásokat mind a képviselőjelöltek, mind pedig a polgármester jelölt tekintetében.

Pető Csillát sokan ismerik Vácon, hiszen jelenleg is ő a vezetője a város családsegítő szolgálatának. Emellett aktív Deákváron is, ahol jelenleg is él, hiszen alapítója a Deákvári Civil Társaságnak is, akik minden évben Adventkor ökumenikus gyertyagyújtást szerveznek a területen, valamint nekik köszönhető az Enni adok – enni kapok doboz is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Programjával kapcsolatban elmondta: célja a közbiztonság javítása, intenzívebb rendőri jelenlét biztosítása, a deákvári körzeti megbízott bevonásával.

– Nagyobb figyelmet szeretnék szentelni a körzet köztisztaságára, közterületek, parkok rendezett kialakítására. Fontos feladatomnak tartom a KRESZ park közvilágításának fejlesztését valamint a parkot látogató kisgyermekes családok részére, az egykoron működő illemhelynek a rendeltetésszerű visszaállítását. Hozzátette: a Cserhát utca mögötti zöldövezetben, multifunkciós közösségi teret szeretne kialakítani és növelni a parkolóhelyek számát a Cserhát-Vág-Garam utcák környezetében.

Balkovics Péter jelenleg is tagja a képviselőtestületnek. Úgy gondolja, hogy amit öt évvel ezelőtt ígért, azokból sok mindent sikerült megvalósítania. Aktív közreműködője volt a Sejcei út megújulásának, a szabadtéri fitneszpark kialakításának. Jelenleg azon dolgozik, hogy a Deákvári főúton lévő méltatlan helyen lévő játszóteret még szeptemberben áthelyezzék a Fürj utcában lévő füves területre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– Mivel a körzetben sok dűlő található ezért továbbra is kiemelten fontos ezek karbantartása, a zöld övezet rendezése és az utak javítása. Természetesen ez ugyanúgy fontos a lakótelepeken, lakóövezetekben is. Az illegális hulladék elhelyezése is fajsúlyos problémát jelent ezen a területen, melyet igyekezünk közösen az önkormányzattal megoldani. Hozzátette: célja még, hogy kibővüljön a kisposta szolgáltatásköre és a csomagokat is át lehessen venni helyben, valamint szeretne több parkolóhelyet is kialakítani a területen.

Fördős Attila polgármester ebben az évben már képviselőnek is megméretteti magát. A 6-os számú választókerület szerinte az egyik olyan terület, amely sokkal több figyelmet kell, hogy kapjon a jövőben és szerinte magasabb szinten kell képviselni az érdekeit.

– A lakossággal többször egyeztettünk az elmúlt hónapokban a problémákról. Ennek egyik megoldása már látható: az út feljavítása kőszórással megtörtént a cég által, amelyik a bányát üzemelteti. De a félelem az, hogy Václigetnél a fúrtkutak a bányászat miatt elapadhatnak, ezért kérték, hogy tárgyaljunk a céggel, a vízhálózat kiépítéséről. A tárgyalás jól halad, megegyezés előtti pillanatban vagyunk – mondta. Hozzátette: a Zalakerámia vállalná a kivitelezés teljes költségét, míg az önkormányzat a telekalakításban, út kialakításában segédkezne. Hozzátette: szintén hasonló felújításokat terveznek Máriaudvaron is, ahol az út több helyen meg van süllyedve, de a buszvárók fedetté tétele is a tervei között szerepel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A jelenlegi városvezető elmondta még, hogy tervezi egy panel alap létrehozását, hogy ezek az épületek is támogatással megújulhassanak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!