A jövőhéten csendesedik a kánikula, jön a kellemes ősz

Ma még élvezhetjük a kellemes őszies meleget, sőt a strandolás is a családi program része lehet, ám hamarosan jelentős változások lesznek időjárásunkban. Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap marad a meleg, nyári idő sok napsütéssel, legfeljebb a Dunántúlon és a főváros környékén lehet kisebb zápor, zivatar. Kezdetben délen, délkeleten, majd délután a Dunántúl északi felén élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Nem lesz front térségünkben.

Hétfőn északnyugaton, nyugaton zivatarok, északon néhol záporok frissíthetik a levegőt. A Dunántúlon egyre nagyobb területen feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Délutánra nyugaton, északnyugaton 23-28, máshol 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a Dunántúlon, a középső tájakon, majd északon is kialakulhat eső, zápor. Napsütésre kezdetben keleten, délkeleten, késő délután északnyugaton számíthatunk. Sokfelé erős, viharos lehet az északias szél. Keleten, délkeleten még 25-29, máshol 19-24 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Szerdán a hűvös hajnalt követően száraz, napos idő várható, 22-28 fokos maximumokkal, keleten élénk északi-északkeleti széllel. Csütörtökön 24-29 fokig melegedhet a levegő, majd péntekre újabb hidegfront érkezhet. (fotó: Pixabay – Khusen Rustamov)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!