VÁLASZTÁS: a laktanya eladásáról tájékoztattak

Talán sokan nem is tudják, hogy Deákváron a laktanya kerítése mellett egy kis park található, ahol a nyolc mókuson kívül számos futó és kutyasétáltató is megfordul a mindennapokon. A Munkácsy parkot nagy részben az ott lakók tartják rendben. Most az Összefogás Vácért 10. számú választókörzet képviselőjelöltje Rozmaring Sándor, emellett Kászonyi Károly és Tótváradi-Nagy Bence, valamint a szervezet polgármester-jelöltje, Matkovich Ilona tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

Rozmaring Sándor a környéken él már évek óta.  Mint elmondta: problémát jelentett számukra mindig is az, hogy nem kérték ki a véleményüket a laktanya hasznosításával kapcsolatban, holott a tőszomszédságában élnek. Korábban ígéretet kaptak rá, hogy megújítják a parkot, de végül ebből nem lett semmi.

– Most ismét szárnyra keltek olyan pletykák, hogy a Munkácsy parkot a laktanya eladásával a festőkről elnevezett utcákat összenyitják majd vele. Mi itt lakók ezt teljes mértékben elutasítjuk. Sajnos most sem szervezetek lakossági fórumot az ügyben – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A laktanya értékesítéséről Kászonyi Károly a Jobbik képviselője, a pénzügyi bizottság vezetője adott tájékoztatást a jelenlévőknek.

– A volt Esze Tamás Laktanyát jelenleg 820-830 millió forintos áron árulja a város. Állítólag komoly vevő érkezett, de ilyet korábban is hallottunk. Ennyi tájékoztatást kaptunk. A vételi ár az önkormányzat következő öt éves ciklusának elmaradt fejlesztéseire lenne elég – mondta. Szerinte azonban ez nem elég semmire, még az utak fejlesztésére sem. Úgy látja, hogy ez az ingatlan ennél sokkal többet ér.

Tótváradi-Nagy Bence az Összefogás 8-as számú választókerületének jelöltje arról beszélt, hogy fontos cél számára, hogy teljesülhessen a deákvári kutyatulajdonosok álma azzal, hogy a Munkácsy parkban és a Kálvária domb alatti füvest területen egy zárt és korszerű kutyafuttatót alakítanak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Matkovich Ilona szerint az önkormányzatiság nem abból áll, hogy valamit eladnak, majd abból a pénzből megoldanak problémákat.

– Azt gondolom, hogy vállalkozóként kell gondolni az önkormányzat pénzére is, és a lehető legtöbb pénzt kell kihozni azokból az üzleti ügyletekből, amelyeket az önkormányzat elvégez – mondta.

A sajtótájékoztatón a környék lakói is részt vettek, akik aztán feltehették kérdéseiket, elmondhatták javaslataikat, észrevételeiket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!