Cáfolja a BVOP a váci rab megveréséről szóló állításokat

Szakszerűen és jogszerűen használtak kényszerítő eszközt a Váci Fegyház és Börtön munkatársai, amikor megtörték az addig szitkozódó és kiabáló, a felügyelettel szemben agresszív magatartást tanúsító fogvatartott ellenszegülését – így reagált a lefolytatott belső vizsgálat eredménye alapján egy, az index.hu oldalon megjelent cikkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

A hírportál pár nappal ezelőtt megjelent írásában hosszasan részletezte egy fogvatartott álláspontját, aki azt állítja: hátrabilincselték a kezét, és így verték az őrök a váci börtönben, miközben ő csak azt akarta, hogy injekciót kapjon az őrjítő vesefájdalmára. Hozzátette: hiába könyörgött órákon át a börtön személyzetének, hogy az egészségügyi szolgálat segítsen rajta, kérésének nem tettek eleget, sőt bántalmazták. Az általa vélelmezett verés miatt a fogvatartott az ügyvédjén keresztül feljelentést tett a nyomozó ügyészségen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A BvOP közölte, hogy a megjelent cikkben szereplő adatok, információk megalapozatlanok, tényként való közlésük egyértelműen félrevezeti az olvasókat, és nagymértékben alkalmasak arra, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét és az ott dolgozók emberi és szakmai tisztességét sértse. „A cikk állításával szemben a látlelet felvétele megtörtént, amelynek tartalma kizárja az index.hu írásában szereplő, »testszerte történő ütések, rúgások« és »magatehetetlen fogvatartott« vádakat” – idézi a közleményt a magyarnemzet.hu.

Bántalmazásra utaló jel egy esetben sem merült fel – hangsúlyozták. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!