Egyházasrádócon emlékeztek Für Lajosra a váciak is

A Vas megyei Egyházasrádóc önkormányzata a szépen felújított többfunkciós művelődési központját a falu szülöttjéről, díszpolgáráról, dr. Für Lajosról nevezte el. Az épületet megszentelte a helyi katolikus plébános és megáldotta a református tiszteletes. Vác városát dr. Somorjai Gábor és Moys Csaba képviselték, ők a temetőben virágot helyeztek el Vác Város Díszpolgárának sírjánál.

A művelődési központban emléktermet alakítottak ki a névadó özvegye, dr. Bíró Friderika kezdeményezésére és szervezésével. Az emlékterem bemutatja Für Lajos családját, gyermekkorát, iskolai éveit, 1956-os szereplését, az MDF megalakításában játszott szerepét, miniszterségét és irodalmi műveit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Megújult a CEMÜ székház külseje

Az avatáson beszédet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, volt honvédelmi miniszter és dr. Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet főigazgatója, az MDF alapító tagja. Mindhárman megható szavakkal emlékeztek Für Lajosra, kiemelve emberi nagyságát, a parasztság különös szeretetét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!