Egyházasrádócon emlékeztek Für Lajosra a váciak is

A Vas megyei Egyházasrádóc önkormányzata a szépen felújított többfunkciós művelődési központját a falu szülöttjéről, díszpolgáráról, dr. Für Lajosról nevezte el. Az épületet megszentelte a helyi katolikus plébános és megáldotta a református tiszteletes. Vác városát dr. Somorjai Gábor és Moys Csaba képviselték, ők a temetőben virágot helyeztek el Vác Város Díszpolgárának sírjánál.

A művelődési központban emléktermet alakítottak ki a névadó özvegye, dr. Bíró Friderika kezdeményezésére és szervezésével. Az emlékterem bemutatja Für Lajos családját, gyermekkorát, iskolai éveit, 1956-os szereplését, az MDF megalakításában játszott szerepét, miniszterségét és irodalmi műveit.

Az avatáson beszédet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, volt honvédelmi miniszter és dr. Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet főigazgatója, az MDF alapító tagja. Mindhárman megható szavakkal emlékeztek Für Lajosra, kiemelve emberi nagyságát, a parasztság különös szeretetét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!