Értékesítik a laktanyát, támogatás a zsidó hitközségnek

Rendkívüli ülést tartott a testület az elmúlt héten csütörtökön, ahol megszavazták a Vác Városi Labdarúgó SE TAO beruházásának befejezéséhez szükséges önrészt, valamint több, városi ingatlan értékesítéséről is döntöttek. A testület támogatta, hogy meghirdetik az egykori laktanya megmaradt, mintegy 13 hektárnyi területét, melyből – a korábbi értékbecslés alapján – mintegy 825 millió forintos bevételre számíthat az önkormányzat – hangzott el a csütörtöki ülésen, amelyről a városi televízió tudósít.

Értékesítésre jelölték továbbá a Március 15. tér 16-18., földszint 11. és 12. szám alatti ingatlanokat, azaz a volt Fidesz irodát és a szomszédos helyiséget, melyekre hosszú ideje nem sikerült bérlőt találni – fogalmazott a polgármester. Támogatták továbbá a Tabán utca 48-as szám alatti beépítetlen ingatlan értékesítési pályázatát is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Végül a Váci Zsidó Hitközség támogatási kérelmét tárgyalta a testület, ők a zsinagóga felújításához kértek 3,5 millió forintot. A határozati javaslat értelmében az önkormányzat 1,5 millió forintos hozzájárulást ítélt meg.

A rendkívüli ülésen 15 képviselőből 10 volt jelen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!