Evezős masters vb: az első ötből három váci arany volt

Szeptember 11-15. között rendezték az  Evezős Masters Világbajnokságot  a Velencei-tónál, mely rendezvény 23 év után tért vissza Magyarországra. Ez alkalomból a teljesen felújított evezőspálya és a rendezés körülményei egyaránt elkápráztatta a honi és a külföldi vendégeket. A váciak taroltak a versenyeken.

A profi lebonyolítás és a gyönyörű időjárás biztosította a fair és színvonalas vetélkedést a veterán evezősök között.
A hivatalos statisztika szerint 52 ország több mint 4.800 sportolója, összesen 14.000 alkalommal ült hajóba az egyesektől a nyolcasokig.

A Vác Városi Evezős Clubbot 6 hölgy és 9 férfi versenyző képviselte. A számos szép helyezés mellett a váci veteránok összesen nyolc aranyérmet nyertek!

A Nógrádi Tivadar és Noé Gábor páros a  kettes egységtől a nyolcasig, különböző  korcsoportokban összesen öt aranyérmet nyert. Ábrahám Gábor két négyes számban is elsőséget szerzett. Még a váci hölgyeket képviselve, Hadjiantoni Krisztina egy budapesti  partnerével kétpárevezősben lett aranyérmes. Vácy Emese a kiváló felkészülése ellenére kisebb betegsége miatt nem tudta megismételni régebbi kiváló eredményeit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A verseny különös érdekessége volt, hogy a rendezvényt megnyitó első számot kormányos négyesben a Noé-Nógrádi mellett két budapesti versenyzővel és a váci Mészáros Judit kormányzásával a magyar egység nyerte. Így a világbajnokság első öt kiosztott aranyérméből három Vácra került. Mészáros Judit a Nemzetközi Evezős Szövetség elismert versenybíró tagja, aki aznap a FISA zsűri elnöke is volt.

A majd két évtizedes versenyzői pályafutásuk alatt a váciak sok külföldi barátra tettek szert. Így például két négyes számban is két svájci masters evezőssel nyertek.

Az említetteken kívül helyezettek voltak a következő váci versenyzők: Cseri Ágota, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Tölgyesi Brigitta, Hász Márton, Bugarszky Miklós, Bácskai Zoltán, Mucsi László, Cseh Zsolt és Fenyő András.

A jövő évi világbajnokságot az ausztriai Linzben rendezik. Addig is jó egészséget, hajrá váci veteránok! (képünkön a kormányos négyes győztes csapata: Noé Gábor, Dénes Csaba, Fábián Attila, Nógrádi Tivadar és Mészáros Judit)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!