Focikudarc: egy lehetséges magyarázat a vereségre

Sajnálatos, 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiától a legutóbbi Európa–bajnoki selejtezőn. Lapunk állandó szakértője, László Attila megdöbbent a vereség miatt és Marco Rossi szövetségi kapitány első hibáját állapította meg.

„Döbbenten állok a vereség előtt, ezzel minimálisra csökkentek az Eb-re való kijutásunk esélyei” – fejtegette az 1994-es váci bajnokcsapat technikai igazgatója. „Sajnos a bíráskodás sem állt mellettünk, hiszen a szlovákok első gólja minden bizonnyal lesállásról született, azonban nem erre kell fogni a vereséget. Nem értem, hogy az ezt megelőző, néhány nappal korábban lejátszott Montenegró elleni barátságos mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány miért kísérletezett, miért olyan játékosokat küldött pályára, akik nem alapemberek.

Közülük mindössze két labdarúgó lépett pályára Szlovákia ellen, miközben a montenegróiak elleni meccs arra lett volna igazán jó, hogy összeszokjanak azok a labdarúgók, akik a tétmeccseken is pályára lépnek! Ehhez képest olyanok kaptak játéklehetőséget, akik amúgy a komoly meccseken nem játszanak. Azt gondolom, ennek köze volt a vereségünkhöz. A kevés pozitívum egyike Sallai Roland játéka, a támadó középpályás remekül játszott, ő egyébként a korábban Vácott is futballozó Sallai Tibor fia” – összegezte a látottakat László Attila. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!