„Gyalogátkelőhelyet szeretnénk Vácon a Kosdi útra”

„Ma elütötték a 13 éves lányomat a Kosdi úton. Enyhe agyrázkódás, megfigyelésen a kórházban van, nem tört semmi, de az egyik lábára nem tud ráállni, remélem, holnapra már jobban lesz” – írta a közösségi oldalon Boldog Gabriella kedden. Az édesanya azóta egy petíciót is megfogalmazott, amihez bárki csatlakozhat az interneten is.

„Itt is szeretném köszönetemet kifejezni a mentősöknek, rendőröknek, katasztrófavédelmiseknek, a váci kórház sürgősségi osztályának, gyerekosztálynak – más szó nem is jut eszembe, csak az, hogy tündérek voltak. Végtelenül aranyosak, kedvesek, segítőkészek. Örömmel láttam, hogy a kórház röntgen folyosója megszépült, gyerekeknek szóló üde minta is került a falra” – számol be a keddi nap eseményeiről bejegyzésében.

A baleset körülményeiről is részletesen beszámol, mert úgy gondolja, közérdekű: „Az egyik sávban megálltak. A másikban nem. Nyilván jobban kellett volna figyelnie a lányomnak is. De hát gyerek. Nekünk kell rájuk figyelni. Nem voltam ott, nehéz rekonstruálni a történteket, mert az eszméletét is elvesztette valamennyi időre. Nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy a Kosdi úton NINCS ZEBRA. Évekig nem mertem elengedni a gyerekeket egyedül Deákvárról, mert tudtam, hogy nagyon veszélyes átmenni bárhol a Kosdi úton. A legközelebbi zebra a Tungsramnál van – de Deákvárról oda sem lehet eljutni anélkül, hogy ne menne át valaki a Kosdi úton.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

Az egyik rendőr, akivel beszélgetett az édesanya, azt mondta neki, hogy igényelni kell a zebrát, akkor lesz talán, meg kell próbálni. „Eddig tényleg senki nem kért zebrát a Kosdi útra? Akkor ezennel igénylek, abban kérek segítséget, mi ennek a formai követelménye. Aláírást fogok gyűjteni az igényléshez, ha kell, nem hiszem, hogy van olyan deákvári vagy váci lakos, aki ne tartaná fontosnak, hogy zebra legyen a Kosdi úton. Nem a körforgalomnál, mert az sokára lesz meg. Tudom, hogy vannak előírások, megkötések egy zebra telepítéséhez, többek közt probléma, hogy nincs járda, de arra is lehet megoldást találni, mert muszáj. Az utóbbi pár évben nagyon megnőtt a forgalom a városban. Már nem lehet abban bízni, hogy »majd megállnak«. Nem biztonságos.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Két napja megszületett a petíció, amely itt érhető el.

„Vácon az utóbbi években nagyon megnőtt az autóforgalom. Az infrastruktúra még nem fejlődött hozzá. Deákvárról lehetetlen biztonságosan, zebrán eljutni a kórházhoz, a Selye János középiskolához vagy Törökhegyre, mert a Telep utcától a Kosdi úton Vác végéig sehol nincs egy gyalogátkelőhely sem. Az utolsó cseppet a pohárban az jelentette számomra, mikor a lányomat ütötték el, miközben átkelni próbált. Ezzel az aláírásgyűjtéssel azt szeretnénk elérni, hogy megelőzhessük a további tragédiákat. Ezúton kérjük, hogy létesítsenek kijelölt gyalogátkelőhelyet Vácon a Kosdi útra, lehetőség szerint a Váczy Pál utca magasságában, ha az nem megoldható, akkor a Kiskörút és a Váczy Pál utca között. Nem nézhetjük tovább tétlenül, hogy babakocsijukat toló anyákat, gyerekeket, időseket, nőket, férfiakat sodorjon életveszélybe nap, mint nap a biztonságos átkelési lehetőség hiánya” – áll a petícióban, amelyet bárki online is támogathat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!