Hamarosan elkészülhet a Kosdi úti körforgalom

Már évek óta húzódik a Kosdi úti körforgalom ügye. A jelenlegi városvezetés többször folytatott egyeztetést az illetékesekkel arról, hogy megépíthesse a csomópontot. Ígéreteket kaptak, aztán nem lett belőle semmi. Végül az önkormányzat úgy döntött, hogy a város átveszi a közúthoz tartozó becsatlakozó szakaszok tulajdonjogát, így önerőből meg tudja építeni a körforgalmat.

A megállapodástervezet elfogadásra került, melyet a testület is támogatott, így kezdeményezték az utak önkormányzati tulajdonba vételét.  Most úgy tűnik, hogy szeptemberben meg is kezdődhetnek a munkálatok.

„A kormányhivatal a napokban tájékoztatott arról, hogy az érdi útügyi hatóság, amely korábban hiánypótlásra szólított fel minket az útkezelői hozzájárulás kapcsán, melyet mi be is nyújtottunk, kedvező döntést hozott. Mivel azonban informatikai leállás volt, ezért nem tudták kiadni a szükséges dokumentumokat. Most várjuk az engedélyt, amely az önkormányzat hatáskörébe rendeli ennek a csomópontnak bárminemű forgalomtechnikai változtatását” – mondta Fördős Attila polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Korábban a torkolatot már kibővítették, így gyorsabban megvalósulhat a fejlesztés. A polgármester azt is elmondta: szeptemberben kiemelt feladat lesz a középsziget megépítése, valamint a jelzések felfestése és kitáblázása.

A Váci Rendőrkapitányság pedig ígéretet tett, hogy ha megépül a körforgalom, akkor két hétig folyamatos ellenőrzést folytatnak majd, hogy az autósok figyelmét felhívják a forgalmi rend változására, s rávegyék őket a szabályok betartására – mondta a városvezető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!