Hétvégi viharkárok: kidőlt fákat fűrészeltek a tűzoltók

A szombat délutáni viharos időjárás elsősorban Pest megye északi részén okozott gondot. A legtöbb bejelentés Verőce és Kismaros településekről érkezett. Mint megírtuk, egy fa rádőlt a vasúti pályára, s emiatt jelentős fennakadások voltak a közlekedésben.

Verőcén a Sövény utcában egy fa dőlt az útestre, akadályozva ezzel a forgalmat. A József Attila utcában egy nagyméretű fa kettéhasadt és villanyvezetékre dőlt. A Rákóczi úton egy tizenöt méter magas fa dőlt melléképületre. A Zentai utcában két fa dőlt villanyvezetékre, okozva ezzel áramkimaradást. A Bereg utcában egy palatetős ház fedését bontotta meg az erős szél. A Magyarkúti úton egy huszonöt méter magas fa fordult ki gyökerestől a földből és dőlt épületre.

Kismaroson a Csend utcában okozott problémát a leszakadt nagyméretű faág. A káreseményeket a váci és a rétsági hivatásos tűzoltók számolták fel – tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Vasárnap újabb bejelentések érkeztek a térségből. Szintén Verőcéről, a Kárász utcából, ahol egy nagyméretű ág hasadt le, veszélyeztetve ezzel a forgalmat. A Botond utcában egy hat méter magas fa dőlt az úttestre. Az Árpád úton egy tizenöt méter magas fa dőlt melléképületre. Kismaroson a Fű utcában egy tíz méter magas fenyőfa dőlt háztetőre. A Csalogány utcában egy nagyméretű fa dőlt kerítésre és járdára. A Harangvirág utcában szintén kerítésre dőlt egy fa.

A kidőlt fákat a váci hivatásos tűzoltók távolították el. (fotó: PMKI Vác HTP)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!