Húsz év után a Sirály utcai óvoda álma megvalósult

Közel 20 éve álmodták meg a Sirály utcai óvoda dolgozói a tornaszobát, hiszen a napi mozgás a gyermekek testi fejlődéséhez elengedhetetlen. Most az álom a város és a szülők segítségével valósulhatott meg.

Szerdán a gyerekek közreműködésével adták át hivatalosan is a tornaszobát, amelyben már egy egész csoport is egyszerre mozoghat. A jelképes kis ünnepségen Springárt Katalin, a Deákvári óvodák megbízott vezetője elmondta: az óvodás korú gyerekek életkori sajátossága a mozgás, hiszen mind testileg, mind szellemileg fejleszti őket. Ezért is fontos, hogy minden intézmény rendelkezzen tornaszobával.

Szentiványi Erika, a gazdasági hivatal vezetője a munkálatokkal kapcsolatban elmondta: a várostól kapott 1,2 millió forintot a lehető legjobban sikerült elkölteniük, hiszen sokkal többet hoztak ki az összegből, mint amennyit lehetett volna.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A jelen munkálatok során a terem új burkolatot kapott, valamint egy tágas fejlesztőszobát és egy vizesblokkot is ki tudtak alakítani az összegből.

A szülőkkel való együttműködés gyümölcseként pedig bordásfalakat, és számos eszközt is beszereztek, valamint az óvoda külső festése is megvalósulhatott.

Mokánszky Zoltán alpolgármester az eseményen kiemelte: bár nagy a külső udvara az óvodának, eddig bent nem volt lehetőség az együttes testmozgásra. Most azonban Deákvár legnagyobb óvodája is rendelkezik már tornaszobával. Hangsúlyozta: a városvezetés célja, hogy minden általuk fenntartott óvoda rendelkezzen mozgásra alkalmas szobával. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!