Kedden néhány órára teljesen lezárják az M2-est

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlik az M2-es autóút fejlesztése, bővítése, melynek köszönhetően az M0-s autóút és Vác között 2×2 sávon haladhat majd a jövőben a forgalom. A beruházás olyan fázisába lépett, hogy a főpálya mindkét oldalát meg tudják nyitni a közlekedők számára, az ideiglenes forgalomtechnikai jelzések és sávelhúzások visszabontásának idejére ugyanakkor október 1-jén, kedden délután néhány órára teljes útzárat kell bevezetni. A szakemberek célja, hogy a délutáni csúcsidőben már zavartalanul haladhasson a forgalom. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Dunakeszi mérnökségének szakemberei és a kivitelező cég munkatársai október 1-jén, kedd déltől kezdődően néhány órára teljes útzárat vezetnek be az M2-es autóút M0-s és Vác-déli csomópontja között. Ennek oka, hogy a szakembereknek egy időben és összehangoltan a teljes 20 kilométer hosszú szakaszon szükséges a jelenlegi ideiglenes forgalmi rendet átalakítaniuk, amelynek során több kilométernyi sárga burkolati jelet és több száz közúti jelzőtáblát kell eltávolítani, áthelyezni. A csomóponti kapcsolatokat biztosító – az építési területen átvezetett – forgalomtereléseket hat csomópontban szükséges megszüntetni és kialakítani a végleges csomóponti kapcsolatokat, elhelyezni az új forgalmi rendnek megfelelő jelzéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az új, Madáchról készült film segít a diákoknak a Tragédia-értelmezésében

Az új forgalmi rend kiépítése a közlekedés fenntartása mellett műszaki, szakmai, technikai és közlekedésbiztonsági szempontból sem kivitelezhető, ezért mindenképpen teljes útzárat kell bevezetni néhány órára. A teljes útzár idején a környéken jelentős torlódásra kell a közlekedőknek számítaniuk, a szakemberek célja, hogy a pályazárat még a kedd délutáni csúcsidőszak előtt feloldják. A pályazárat követően a teljes hosszon 2×2 sávon, fizikai elválasztás mellett haladhatnak majd a közlekedők.

A forgalomterelés átépítését követően a teljes szakaszon további munkavégzésekre kell még számítaniuk a közlekedőknek a kivitelezés alatt álló szakasz végleges készültségi állapotának eléréséig. Továbbá a Vác felé tartó oldalon a Dunakeszi-Fót csomópont lehajtó ága szintén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló körforgalom építése miatt továbbra is lezárva marad, az erre tartók a 23-as kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak lehajtani. Október 3-tól ugyanakkor már használható lesz a Dunakeszi északi részén a pihenőhelynél kiépülő új összekötő út is az M2-es autóút és a 2-es főút között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az új, Madáchról készült film segít a diákoknak a Tragédia-értelmezésében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A teljes pályazár idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, melyet követően a forgalom számára október 1-jén, a délutáni órákban megnyitják a 2×2 sávos gyorsforgalmi út főpályáját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!