Kiss Zsolt: megújul a Vác-Alsóvárosi vasúti megálló is

Kiss Zsolt a még regnáló képviselőtestület tagjaként már többször szorgalmazta, hogy újítsák fel a sokak által használt alsóvárosi vasúti megállóhelyet. Legutóbb az 50 megújuló állomás nevet viselő program miatt tartott sajtótájékoztatót, mivel abban nem szerepelt ez a helyszín.

– Az akkori sajtótájékoztatón elmondta, levélben fordulok az állami cég vezérigazgatójához annak érdekében, hogy egyértelmű választ kaphassanak az utasok. Most örömmel tájékoztatom a 70-es és a 71-es vonalon utazó, ezt a megállót is használó utasokat, hogy megérkezett dr. Homolya Róbert válasza, amely pozitív kicsengésű. A vezérigazgató ugyanis azt írta, hogy Vác-Alsóváros megállóhely szerepel a legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó programban – mondta el a Váci Naplónak a képviselő.

A munkákat 2022-ig tervezik elvégezni, amely tartalmazza az állomási környezet rendezését, amibe bele tartozik a peronokra vezető lépcsők felújítása is, a peronbútorzat cseréje, piktogramok elhelyezése vagy cseréje, utasbeállók telepítése, meglévőek bontása, peron karbantartása, aluljáró falfelületeinek, burkolatainak és világításának felújítása, aluljáró lefedés felújítása, térvilágítás korszerűsítése, utastájékoztató rendszer kialakítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

– Mint a felsorolásból látható, sajnos a beruházás nem tartalmazza az aluljáró bontását és új létesítését, valamint utas WC kialakítását sem – tette hozzá Kiss Zsolt.

Elmondta még mindenképpen kezdeményezni fogja ezek megoldását az újonnan megválasztott képviselőtestületnél.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!