Kiss Zsolt: megújul a Vác-Alsóvárosi vasúti megálló is

Kiss Zsolt a még regnáló képviselőtestület tagjaként már többször szorgalmazta, hogy újítsák fel a sokak által használt alsóvárosi vasúti megállóhelyet. Legutóbb az 50 megújuló állomás nevet viselő program miatt tartott sajtótájékoztatót, mivel abban nem szerepelt ez a helyszín.

– Az akkori sajtótájékoztatón elmondta, levélben fordulok az állami cég vezérigazgatójához annak érdekében, hogy egyértelmű választ kaphassanak az utasok. Most örömmel tájékoztatom a 70-es és a 71-es vonalon utazó, ezt a megállót is használó utasokat, hogy megérkezett dr. Homolya Róbert válasza, amely pozitív kicsengésű. A vezérigazgató ugyanis azt írta, hogy Vác-Alsóváros megállóhely szerepel a legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó programban – mondta el a Váci Naplónak a képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A jövőjéért küzd a váci Sasadvirág, de nagy lesz a baj, ha újra jön a vírus

A munkákat 2022-ig tervezik elvégezni, amely tartalmazza az állomási környezet rendezését, amibe bele tartozik a peronokra vezető lépcsők felújítása is, a peronbútorzat cseréje, piktogramok elhelyezése vagy cseréje, utasbeállók telepítése, meglévőek bontása, peron karbantartása, aluljáró falfelületeinek, burkolatainak és világításának felújítása, aluljáró lefedés felújítása, térvilágítás korszerűsítése, utastájékoztató rendszer kialakítása.

– Mint a felsorolásból látható, sajnos a beruházás nem tartalmazza az aluljáró bontását és új létesítését, valamint utas WC kialakítását sem – tette hozzá Kiss Zsolt.

Elmondta még mindenképpen kezdeményezni fogja ezek megoldását az újonnan megválasztott képviselőtestületnél.  ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!