Konténer-tanteremben tanulhatnak az elsősök

A Dunakanyar településein az elmúlt években ugrásszerűen megemelkedett a lakosság száma. Évről évre egyre több család választja otthonául Kismarost is. A település általános iskolája a folyamatosan növekvő tanulói létszám befogadására az épület fizikai korlátai miatt nem képes, így már az elmúlt tanévben is két bérelt ingatlannal biztosította a fenntartó Váci Tankerületi Központ a zavartalan oktatást.

Ebben a tanévben – a beköltözők nagy száma miatt – újabb férőhelyek biztosítása vált szükségessé az intézményben. A fenntartó újabb intézkedése során az iskolaépülethez közvetlenül kapcsolódó, modern, jól felszerelt, tágas és világos konténer-tanterem került átadásra az első osztályos diákok részére.

Több települési iskola hasonló férőhelyhiánnyal küzd, melynek ideiglenes megoldását a konténertantermek telepítése jelenti. A folyamatos létszámnövekedést a Váci Tankerületi Központ jelezte a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező állami szervek felé annak érdekében, hogy iskolaépület bővítéssel vagy új épülettel oldják meg a megnövekedett igény hosszútávú kielégítését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!