Közel tízezer diák kap tejet és gyümölcsöt az iskolákban

Valamennyi nevelési-oktatási intézmény a mindennapos működés során kiemelt figyelmet fordít a tanulók teljes körű egészségfejlesztésére. A pedagógusok az egészséges életmódra nevelés keretén belül nagy hangsúlyt helyeznek az egészséges táplálkozásra és a megfelelő szokásrendszer kialakítására.

Mindezek érdekében a Váci Tankerületi Központ legtöbb iskolája ebben a tanévben is részt vesz az állami finanszírozású iskolatej- és gyümölcsprogramokban.

A Szentendrei, Szobi és Váci járásban az iskolatej-programban a tankerület 45 intézménye vesz részt, lehetőséget teremtve ezzel ahhoz, hogy közel tízezer gyermek jusson hetente négy alkalommal az iskolákban is az egészséges italhoz és egyéb tejtermékekhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kismarosi megemlékezés és csótányok a börtönben

A legnagyobb mennyiségben az ízesített tej fogy a tanulók körében, azt követi a natúr folyadéktej, majd a gyümölcsdarabos joghurt, az ömlesztett sajt és az ízesített, illetve a natúr joghurt.

Az intézmények többsége az iskolatej program mellett csatlakozott az iskolagyümölcs programhoz is, mely során a diákok az iskolákban friss gyümölcsöt, elsősorban almát, körtét, szilvát és gyümölcslevet kapnak.

A termékeken kívül a diákokat kóstoltatással és rajzpályázatokkal is várják a szolgáltatók, mellyel a diákok rendszeres tej- és gyümölcsfogyasztását kívánják előmozdítani. A prevencióval az egészséges életmódra és annak szükségességére hívják fel a tanulók figyelmét a köznevelési intézményekben. A programok az egész országra kiterjednek, finanszírozásukról a kormány gondoskodik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Képzések és fejlesztések a váci kórház szülészetén

A döntéshozók azt remélik ezzel, hogy csökkenthető a gyermekek körében az egyre növekvő csontritkulásos esetek száma, valamint a gyerekkori elhízás, és megváltoztathatók a gyerekek egészségtelen élelmiszer-fogyasztási szokásai. ♦

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!