Természetjáró fesztivál lesz a verőcei Csattogó-völgyben

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált Váchoz közel, a verőcei Csattogó-völgyben. A szeptember 6. és 8. közötti három napban a szervezők színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel teszik izgalmassá és még élménydúsabbá a természetjárást.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben a napközben vezetett gyalog-, kerékpár- és vízitúrák mellett a fesztivál központi helyszínén ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat.

Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Szokolya-Királyrét és Szendehely-Katalinpuszta térségében a klasszikus túrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvénybejárások közül választhatnak a fesztiválra érkezők. Az érdeklődők részt vehetnek gyógynövénytúrán vagy vezetett nordic walking túrán, s idén először kipróbálhatják a SUP-ot, az állva evezést is.

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családi programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, zöld civil szervezetek, de lesz filmvetítés és fotókiállítás, délutánonként pedig a természetjáráshoz kötődő motivációs előadásokat hallgathatnak meg a Verőcére ellátogatók. A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedő, csillagászati bemutató. A helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség közül választhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A fesztivál 40-féle túrája a Természetjáró applikációból letölthető és így offline üzemmódban is lehetőséget az erdei navigálásra.

Az idei fesztivál egyben V4-es természetjáró esemény is, cseh, szlovák és lengyel túrázók is érkeznek a Csattogó-völgybe, ahol csütörtök este Szalonna és bandája húzza a talpalávalót. Másnap este a Vegas Show Band és a Blahalouisiana muzsikál, szombaton délután a gyerekek a Kolompos együttes muzsikájára rophatják, este pedig a Péterfy Bori & Love Band szórakoztatja a fiatalokat.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, a környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, továbbá kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A fesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A túrákon való részvétel 500, illetve 1000 Ft-ba kerül. A programokat 14 éven aluliak szüleikkel ingyen látogathatják.

Részletek az esemény Facebook oldalán és a www.termeszetjarofesztival.hu oldalon. (fotó: Pixabay – Nishikant Chandra)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!