Új vizesblokkot adtak át a Hársfa utcai óvodában

Majdnem száz gyerek jár már a Hársfa utcai óvodába, s ez szükségessé tette egy újabb csoport indítását, ezzel együtt pedig egy vizesblokk kialakítását is. A fejlesztés a héten készült el és vehették birtokba az ovisok.

A jelképes átadón Szentiványi Erika, a gazdasági hivatal vezetője arról beszélt, hogy a tálalókonyha átalakításával sikerült akkora helyet nyerniük, amely már elég volt egy mosdó kialakítására.

Kriksz István, a hivatal igazgatóhelyettese, a projekt vezetője, valamint a kerület képviselője elmondta még, hogy a beruházással egy szükségszerű hiányt pótoltak, hiszen 55 gyermek használt egy mosdóhelyiséggel.

– A gazdasági hivatal költsége ebben a beruházásban közel 700 ezer forint volt, minden fillért próbáltunk megfogni a helyiség kialakításakor – mondta.

Az összefogás szerepét hangsúlyozta Fördős Attila polgármester, aki szerint a projekt enélkül nem valósulhatott volna meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

– Az összefogás egyrészt az intézmény vezetői, az idejáró gyermekek szülei, az alapítvány és a gazdasági hivatal együttműködéséről szólt – hangsúlyozta. Hozzátette: korábban sokan megkérdőjelezték egy karbantartó részleg létrehozását a gazdasági hivatalnál, de mint ez a fejlesztés és számos másik munka is mutatja, sok pénzt meg lehet spórolni.

A vidám, színes csempékkel burkolt helységet nagy örömmel vették birtokba a kicsik. A burkolat beszerzésében az óvoda alapítványa vállalt szerepet, együttműködve a hivatallal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!