Újabb vasútállomások újulnak meg a Dunakanyarban

Egyre több helyszínen folynak az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló 50 megújuló állomás elnevezésű karbantartási program munkálatai. A 2023-ig tartó program célja a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelése, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése.  A felújítási program az elmúlt évtizedekben elmaradt állomási karbantartások pótlására irányul.

A munkálatok az érintett állomások és megállóhelyek műszaki állapotától függően főként a peronok rendbetételére, a perontetők javítására, pótlására, az állomásépületek homlokzati felújítására terjednek ki, amelynek eredményeként az utasokat kulturált utasforgalmi terek várják majd.

Még az ősszel megkezdődnek a megújító munkálatok a nagy forgalmú 70-es vasútvonal mentén Alsógöd, valamint Szob, Sződ-Sződliget, illetve Nagymaros-Visegrád állomásokon is.  Alsógöd, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon biztonsági rendszerek és akadálymentes utasmosdók kialakításával emeli a szolgáltatási színvonalat a MÁV.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Alsógöd és Nagymaros-Visegrád állomások új biciklitárolók létesítésével és a nyitott várók felújításával, valamint új peronbútorok (padok, szemetes edények) telepítésével válnak komfortosabbá. Emellett Szobon megszépül a felvételi épület homlokzata, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon pedig USB töltőoszlopon tölthetik majd mobileszközeiket az utasok.

A mobiltöltő telepítése mellett Szob állomáson a burkolatok és padok cseréjével egyben teljeskörűen megújul a váróterem. Az utasokat a felújított hangos utastájékoztatási rendszer is segíti majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!