Váci köz-tér: számolunk – nézzük, de nem látjuk

Valószínűleg nem bántásnak szánta kollégám, aki a hirklikk.hu oldalon egy friss elemzést jelentetett meg a váci választási helyzetről, de mégis rosszul esett. Számolni jól tud, ám néz, de nem lát. Azt írja: „A Váci Naplóban befejeződött a 10 kormánypárti jelölt bemutatkozó sajtótájékoztatóinak megjelentetése; összesen majdnem 4 teljes oldalt kaptak, az Összefogás Vácért 10 egyéni jelöltje összesen kevesebb, mint két oldalt.”

Mindez teljesen igaz. Csak azt felejti el elmondani, hogy a tíz kormánypárti jelölt külön-külön tartott sajtótájékoztatót és ismertette programját, míg az Összefogás Vácért egy-egy alkalommal egyszerre több jelöltet is bemutatott. Mi minden fontosabb eseményre elmegyünk, tudósítunk, s igyekszünk az ott elhangzottakat lényegre törően tolmácsolni olvasóinknak.

Nem könnyű egy kampányban korrekt szerkesztési elveket érvényesíteni, mert nyilván minden jelölt azt szeretné, ha róla gyakrabban és több információ jelenne meg. Nem mérünk patikamérlegen, a terjedelmet a mondanivaló fontossága határozza meg. Azt nem vállalhatjuk és nem is tesszük, hogy minden induló programját szó szerint közöljük, mert a Váci Napló nem faliújság és nem üzenőfüzet.

Azért az megnyugtató, hogy munkánkért az elmúlt napokban mind ellenzéki, mind kormánypárti oldalról kaptunk jónéhány köszönetet. Remélem, olvasóink is úgy látják, hogy fontos és pótolhatatlan munkát végzünk a városban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!