VÁLASZTÁS: Néveri István minden voksra számít

Bemutatta programját és az őt támogató Váci Szívvel Választási Mozgalom listájának első három helyén álló képviselőjelölteket dr. Néveri István független polgármester-jelölt. A Duna-parton tartott sajtótájékoztatón azt is jelezte, hogy a következő napokban több fórumon is találkoznak majd a választókkal és terveiket szórólapokon is eljuttatják a polgárokhoz.

– Független jelöltként indulok, ami azt jelenti, hogy nem áll mögöttem olyan támogatás, amelyet a nagy pártok biztosítani tudnának. Lényeges változás azonban, hogy ezúttal a Váci Szívvel Választási Mozgalom jelöltjei állnak mögöttem, s ez jelentős erőt képviselhet. A versenyben konzervatív jelöltként veszek részt, ami azt jelenti, hogy nem a Fidesz-KDNP országos politikájával szemben kívánok fellépni, hanem azokkal a városi tendenciákkal szemben, amelyek 2015-től sajnos továbbra is jellemzik a helyi közéletet – mondta dr. Néveri István.

Hozzátette: egy olyan, pártoktól független képviselőtestületet szeretne, amely biztosítéka lehet a város fejlődésének.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„Véget kell vetni a pártcsatározásoknak, szerintem országosan is, de itt a városban mindenképpen. Úgy érzem, személyen jelentene egy olyan összetartó erőt, hogy megválasztásom esetén a bal- és jobboldali emberek tudnának velem dolgozni” – fogalmazott a polgármester-jelölt.

A sajtótájékoztatón ott volt a Váci Szívvel Választási Mozgalom – amely a szavazólapon majd a Vác Városért Választási Egyesületként (VVVE) szerepel majd – három listavezetője is. Csereklye Károly elmondta: az egyesület nem a pártpolitikára, hanem a várospolitikára épít. Szerinte 1990 és 2010 között látványosan fejlődött a város, azóta viszont „brezsnyevi pangás” van.

Csereklye Károly az 1. számú választókörzetben indul a voksokért. Emlékeztetett arra, hogy korábbi képviselősége alatt számos beruházás, fejlesztés történt a területen. Lábai László polgármester halála után a várost irányító alpolgármesterként ő írta alá a szerződés az IBM Vácra településéről és ez sok millió forintos adóbevételt hozott – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Bóth János visszalépése után a szervezet dr. Szabó Anett gyermekorvost indítja Deákváron a választókörzetben. „A preventív szerepet szeretném alkalmazni a kórház falain kívül is” – fogalmazott a képviselőjelölt, aki hozzátette: sokáig gondolkodott, hogy elvállalja-e a felkérést az indulásra, de mivel Bóth János támogatásáról biztosította, igent mondott.

– Végtelenül örülök, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amelynek értékrendjét nem politikai pártok határozzák meg – kezdte mondandóját dr. Jakab Zoltán, aki korábban már volt önkormányzati képviselő. „Mi nem egy megosztott testületben gondolkodunk, hanem bízva a választók támogatásában, az összefogáson és együttműködésen alapuló munkát tervezünk” – emelte ki dr. Jakab Zoltán.

Egy kérdésre válaszolva dr. Néveri István elmondta: valóban sokáig gondolkodott, hogy elinduljon-e a választáson, ám a Váci Szívvel Választási Mozgalom támogatása és az elmúlt hetekben konzervatív oldalról érkezett biztatások megerősítették, hogy be kell szállnia a polgármesteri székért folyó versenybe. „Úgy érzem, hogy a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel, finoman szólva, nincs minden rendben, s ezt felismerték az emberek. Ez jelenthet egy olyan alapot, hogy konzervatív oldalról is eséllyel tudjak indulni” – mondta dr. Néveri István.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Dr. Jakab Zoltán a korábbi ellenzéki egyeztetéseken történteket firtató kérdésre azt válaszolta: szerinte nem történt meg az az utolsó nagy tárgyalás, amikor az esélyes jelöltek közül ki lehetett volna választani, hogy ki mögött sorakozik fel az ellenzék. Jól látszik, hogy öt választókörzeti győzelem, egy listás hely és a polgármesteri szék jelenti a többséget az önkormányzatban, s ennek elérése a céljuk – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!