A kitiltott szurkolók helyett 50 váci fiatal is drukkolt

A végletekig izgalmas találkozót játszott a magyar labdarúgó válogatott Azerbajdzsán ellen az Európa-bajnokság selejtezősorozatának E csoportjában a ferencvárosi Groupama Arénában. A mérkőzést az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) zártkapus döntése miatt közel 15 ezer gyerekszurkoló előtt rendezték meg, köztük 50 gyermek érkezett Vácról.

A Vác VLSE gyerekfocistái azt láthatták, hogy a magyarok lendületesen kezdtek, a 9. percben Vida Máté 20 méteres, pontos lövését a bal felső sarok elől védte ki a vendégek kapusa. A szöglet után aztán megszereztük a vezetést. A szögletből beívelt labdát egy azeri védő kifejelte, Korhut Mihály pedig egy pattanás után 28 méterről, balról, kapásból 96 kilométer/órás sebességgel zúdította a játékszert a kapu bal alsó sarkába (1-0).

A félidőben kialakított további magyar lehetőségek kihasználatlanul maradtak, a második játékrész pedig kevésbé volt élvezetes. Az azeri labdarúgók megérezték, hogy lehet keresnivalójuk a 15 ezer gyerekdrukker előtt. Többször is ügyesen passzolgatva jutottak a magyar kapu közelébe, de igazán nagy lehetőséghez csak a 92. percben jutottak, amikor egy jobb oldali szabadrúgást beívelve a balról befejelt labdát Bahlul Mustafazade hassal sodorta a gólvonal mögé. A szabályos gólt a játékvezető érthetetlenül, de magyar szempontból örvendetesen visszavonta, így a válogatottunk továbbra is életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A végeredmény: Magyarország-Azerbajdzsán 1-0. (képünkön: gyerekszurkolók a válogatott zártkapus meccsén)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!