A váciak köszöntik a százesztendős Kovács Gézánét!

Néhány nappal ezelőtt ünnepelhette születésének 100. évfordulóját Kovács Gézáné (született: Antal Erzsébet). Az igen ritka, ám annál gyönyörűbb évforduló alkalmából Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely önkormányzati képviselő és Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője kereste fel deákvári otthonában és köszöntötte az ünnepeltet.

A szépkorú Erzsi néni átvette az írásos miniszterelnöki üdvözletet és a váci önkormányzat virágcsokrát, majd a kötetlen beszélgetés során sokat elárult az eltelt évszázadban megélt személyes élményeiről. Ebből többek között kiderült, hogy Erzsike néni együtt dolgozott a Váci Kötöttárugyárban a polgármester asszony édesanyjával, Matkovich Jánosnéval.

Megtudhattuk azt is, hogy a deákvári Szirom utca megbecsült közösségi tagja, büszkén mutatta meg azt az emlékfüzetet, melyet az itt lakók állítottak össze jókívánságaikból 100. születésnapja alkalmából. Az elmúlt évszázad történelmének nagy pillanatait átélt, korát meghazudtoló fiatalsággal mesélő hölgy meleg hangon említette meg családját is, unokáit és dédunokáit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Könnyedén jutott az EL csoportkörbe a váci együttes

Minden váci polgár nevében szívből gratulálunk Kovács Gézáné 100. születésnapja alkalmából és kívánunk neki még szerettei körében, egészségben eltöltött sok-sok boldog esztendőt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!