Bemutatkozik az új KISS emeletes motorvonat Vácon

Nyílt napot hirdetett a MÁV több településen, köztük Vácon is, melyen megtekinthető és bejárható lesz a KISS emeletes motorvonat. Az érkező szerelvények jövő év elejétől a Budapest – Vác – Szob és a Budapest – Cegléd – Szolnok elővárosi vasútvonalon fognak forgalomba állni. Október 26-án délelőtt tíz és délután négy óra között lehet felszállni a váci vasútállomáson és megnézni a szerelvényeket.

A MÁV-Start 2017-ben kötött keretszerződést a Stadlerral maximum 40 darab 6 részes motorvonat beszerzésére, melyből első részletként 11 darabot hívnak le. A motorvonatok kocsiteste és forgóváza Szolnokon, a nem hajtott középső négy kocsirész illetve a vonatok végszerelése a Dunakeszi Járműjavítóban készül, így a hazai gyártás aránya 50%-nál nagyobb lesz – írja a Dunakanyari Napok nevű portál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Ismét romlott a levegő minősége a városban

A MÁV-Start 2018-ban további 8 darab motorvonatot hívott le, 2019-ben pedig elkezdték a maradék 21 motorvonat lehívásának előkészületeit. A vonatok 2020-tól állnak forgalomba, az összes vonat várhatóan 2021-ben kezdi meg futását a budapesti elővárosi vonalakon. ♦

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!