Civil kontrollt ígérnek a szocialisták a városvezetésnek

Konstruktív együttműködést ígér a szocialisták váci szervezete az új városvezetésnek. Teszik ezt annak ellenére, hogy a kampány során a helyi pártelnök, Bóth János nem a választáson győztes Összefogás Vácért koalíciót támogatta, hanem a Váci Szívvel mozgalom mellé állva a függetlenként ringbe szálló Néveri István mellett tette le a voksát. AZ MSZP országos elnökségének vitatott beavatkozása miatt aztán Bóth János visszalépett, miközben helyi párttársa, Kiss Zsolt Matkovich Ilona csapatában sikeresen védte meg képviselői helyét körzetében, éppen a most távozó Fördős Attila volt polgármesterrel szemben.

„A váci szocialisták üdvözlik az eddigi városvezetés bukását, politikai munkánkkal mi is sokat tettünk ezért az elmúlt években. Az új városvezetésnek eredményes munkát kívánunk a Nemzeti Együttműködés Rendszere által nehezített önkormányzati pályán. Ha tevékenységük a helyi közjót szolgálja, támogatjuk. Ettől eltérő esetekben politikailag fellépünk és segítjük a valós civil kontroll megvalósulását is. Eddig a programok meghirdetése volt előtérben, most jöjjenek a tettek!” – írják a Váci Naplóhoz eljuttatott közleményükben.

Szerintük a novemberi ülésen várhatóan napirendre kerülő költségvetési koncepció már majd mutat valamit, a tavaszi költségvetés még ennél is többet. Végrehajtása pedig az első vizsgaév lesz a várható öt évből.

„A győzelem impozáns volt, de gratulálni 2024-ben lehet igazán. Jó munkát!” – zárul a közlemény. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!