Dr. Csókay András lesz a Váci Polgári Est vendége

Már az elmúlt hónapokban nagy népszerűségre tett szert a Váci Polgári Est rendezvénysorozat, amelynek következő találkozóját ezen a héten csütörtökön rendezik a művelődési központban 18 órai kezdettel. Ezúttal dr. Csókay András lesz a vendég, a házigazda pedig ismét Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Fábián Fédra szervező.

Dr. Csókay András 1975-től 1980-ig a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karán tanult, majd szerzett diplomát 1980-ban. Pályáját mérnökként kezdte, majd három év múltával pályát módosított, és 1983 és 1989 között a Semmelweis Orvosi Egyetemen tanult, ahol 1989-ben orvosi diplomát szerzett, majd 1994-ben idegsebész szakvizsgát tett. 1989-től, mint szakorvos az Országos Idegsebészeti Intézet munkatársa lett Budapesten, majd 1993-tól az Országos Baleseti Intézetben dolgozott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

2003 és 2007 között Szombathelyen élt és a Markusovszky kórház idegsebészetén dolgozott. 2007-ben visszaköltözött Budapestre és 2009-ig a Szent János kórház idegsebészeti osztályán vállalt munkát. 2010-től a Miskolci Megyei kórház Idegsebészetének munkatársa lett és kezdte el gyógyító tevékenységét. Ettől kezdve folyamatosan ingázott Miskolc és Budapest között, mert feleségét és gyermekeit a fővárosban hagyta.

Három év múlva újra visszaköltözött Budapestre, és 2013. augusztus 1-től a Honvéd Kórházban folytatta pályafutását, mint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja idegsebészeti osztályának vezető főorvosa, ahová magával hozta az általa kifejlesztett két innovációs műtéti technikát is, nevezetesen az agyi érvarrást és az új tumorkezelési technikát.

2019 augusztusának elején egy bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen egy 30 órás műtét során, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány harmincöt fős magyar orvoscsapatával. Rabeja és Rokeja szétválasztására 2017-ben kérték fel őket. Az alapítvány orvosi csoportját dr. Csókay András vezette a dakkai katonai kórházban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Dr. Csókay Andrást 1998-ban tette ismertté az általa kifejlesztett éralagút-technika, amely egy új módszer a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére, egy új fejlesztés a koponya-térnyerési technikák műtéti megoldásaira. Az éralagút-technika lényege, hogy a koponyatető eltávolítása után az ereket egy alagúttal védik meg az elzáródástól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!