Új techológiát vezet be a Mastercard és a Viber

Bankkártyák között lehet majd pár perc alatt utalni, akár hétvégén is a Viber és a Mastercard közös projektjében. Ráadásul magyar fejlesztésről van szó.

A Viber felhasználói hamarosan pénzt küldhetnek egymásnak az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével, melyben a Mastercard, a Viber és a NeoPay nevű magyar startup vett részt – írta a Portfolio.

A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló, és a Rakuten Viber Moneytou ikonjával megnyitható szolgáltatással küldött összeg azonnal elérhetővé is válik a kedvezményezett számára.

  • A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján.
  • Akár több kártyát (Mastercard vagy VISA) is lehet regisztrálni a Viberben.
  • Az átutaláshoz nem kell tudni a bankszámlaszámokat, csak a kártya számát.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kockázatos kereskedés

A pénzküldés nem ingyenes: szombatonként (vagy más kedvezményes időszakokban) 3000 forintig 49 forint, nagyobb összegnél 49 + a 3000 forint fölötti összeg 1,5 százaléka. Vasárnaptól szombatig a díjszámítás ugyanígy működik, de az alapdíj 49 helyett 79 forint. (Banki átutalásnál Magyarországon a tranzakciós díj 20 ezer forint felett 0,3 százalék.)

A legtöbb magyar banki ügyfél számára már a kezdetektől elérhetővé válik a szolgáltatás, első körben a K&H, az MKB Bank és a Cetelem bank ügyfelei maradnak ki a körből, de a várakozások szerint a K&H és az MKB kártyái a következő év elején csatlakoznak a szolgáltatáshoz.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nem hagylak el - Ferenc pápa üzenete a nagyszülők és idősek 4. világnapján
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!