Gyermekeit egyedül nevelő roma édesapa diplomája

Farkas Attila 45 évesen kezdte meg tanulmányait a Baptista Teológiai Akadémia teológus szakirány szociális lelkigondozó szakán, s tette mindezt munka és három gyermek egyedül nevelése mellett. Sosem titkolta rom-ungro (magyar cigány) származását, sőt korábban kisebbségi szószólóként segítette az önkormányzat munkáját. A város a jövőben is számít az együttműködésére – emelte ki Fördős Attila polgármester, amikor szerdán délelőtt fogadta Farkas Attilát és gratulált a diplomához.

Farkas Attila tanulmányai alatt végig tanulmányi ösztöndíjban részesült, kiemelkedő tanulmányi és szakmai eredménye elismeréseként 2017/18-as tanévre pedig elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat is. Tudományos munkái egyikére 2018/19 tanévben különdíjat kapott. Diplomáját 2019. szeptember 28-án vehette át jeles minősítéssel.

Megköszönve a városvezetői elismerést, Farkas Attila azt mondta: teljesítményével szeretne példát mutatni a roma embereknek, főleg a fiataloknak, hiszen a tanulással megszerzett tudás biztos kitörési pontot jelent az ezt a társadalmi réteget sújtó problémákból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!