Hamarosan befejeződik a mentőállomás felújítása

Mintegy 60 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg a váci mentőállomás felújítása. A beruházás – mint korábban megírtuk – kormányzati támogatásból valósul meg. A hatvan millió forintos keretből számos, már régóta várt átalakítás és fejlesztés kezdődhetett meg még a nyár elején. Egy májusi, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence, városunk országgyűlési képviselője, az EMMI politikai államtitkára emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az országban 31 új mentőállomás és 8 mentési pont jött létre, illetve 104 mentőállomás újult meg. A fejlesztéseknek az volt a céljuk, hogy bárhol is éljen valaki az országban, ha bajba kerül, 15 percen belül kiérkezhessen hozzá a mentő.

Az épület teljes külső homlokzatának hőszigetelési és színezési munkáit elvégezték, a mosó helyiség teljes belső felújítása megtörtént, új padló és falburkolat került kialakításra, új világítás és új, pára terhelésre méretezett hőszigetelt szekcionált kapu került elhelyezésre. A mosóállás melletti garázsállás teljes felújítása megtörtént, új garázskapu került itt is elhelyezésre, elektromos vezetékezés újra lett húzva, új, korszerű világítótestek kerültek fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Összefogásra buzdítanak a Facebookon Fábián Gábor igazgató felépüléséért

Egy fertőtlenítő helyiség került kialakításra, burkolt felületekkel, garázsból történő megközelítési lehetőséggel. A két régi fém raktár ajtó, és nappali tartózkodóban található fa ablakokat új, korszerű műanyag kültéri nyílászárókra cserélték.

A meglévő szekcionált garázskapuk teljes karbantartási és javítási munkái is elvégzésre kerültek a biztonságos üzemeltetés érdekében. A garázsok belső felületén a festési munkák is elkészültek.

A nappali tartózkodóhoz közeli folyosó szakaszon, a garázsok felé, új ajtónyílás került elhelyezésre, ezzel csökkentve a távolságot, a kivonulás gyorsaságának növelése érdekében.

Az éjszakai pihenők leválasztásra kerültek egymástól, ezzel lehetővé téve az éjszakai szolgálatot teljesítő kocsik személyzetének elkülönített pihenési lehetőségét. Az elektromos hálózat kis mértékű felújítása is megtörtént, a régi tokozott szekrény megszüntetéséről a vállalkozó gondoskodott.

A legnagyobb léptékű hátralevő feladat a térburkolat kivitelezési munkáinak befejezése. A munka teljes befejezése várhatóan két hónap. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!