Hamarosan befejeződik a mentőállomás felújítása

Mintegy 60 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg a váci mentőállomás felújítása. A beruházás – mint korábban megírtuk – kormányzati támogatásból valósul meg. A hatvan millió forintos keretből számos, már régóta várt átalakítás és fejlesztés kezdődhetett meg még a nyár elején. Egy májusi, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence, városunk országgyűlési képviselője, az EMMI politikai államtitkára emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az országban 31 új mentőállomás és 8 mentési pont jött létre, illetve 104 mentőállomás újult meg. A fejlesztéseknek az volt a céljuk, hogy bárhol is éljen valaki az országban, ha bajba kerül, 15 percen belül kiérkezhessen hozzá a mentő.

Az épület teljes külső homlokzatának hőszigetelési és színezési munkáit elvégezték, a mosó helyiség teljes belső felújítása megtörtént, új padló és falburkolat került kialakításra, új világítás és új, pára terhelésre méretezett hőszigetelt szekcionált kapu került elhelyezésre. A mosóállás melletti garázsállás teljes felújítása megtörtént, új garázskapu került itt is elhelyezésre, elektromos vezetékezés újra lett húzva, új, korszerű világítótestek kerültek fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Egy fertőtlenítő helyiség került kialakításra, burkolt felületekkel, garázsból történő megközelítési lehetőséggel. A két régi fém raktár ajtó, és nappali tartózkodóban található fa ablakokat új, korszerű műanyag kültéri nyílászárókra cserélték.

A meglévő szekcionált garázskapuk teljes karbantartási és javítási munkái is elvégzésre kerültek a biztonságos üzemeltetés érdekében. A garázsok belső felületén a festési munkák is elkészültek.

A nappali tartózkodóhoz közeli folyosó szakaszon, a garázsok felé, új ajtónyílás került elhelyezésre, ezzel csökkentve a távolságot, a kivonulás gyorsaságának növelése érdekében.

Az éjszakai pihenők leválasztásra kerültek egymástól, ezzel lehetővé téve az éjszakai szolgálatot teljesítő kocsik személyzetének elkülönített pihenési lehetőségét. Az elektromos hálózat kis mértékű felújítása is megtörtént, a régi tokozott szekrény megszüntetéséről a vállalkozó gondoskodott.

A legnagyobb léptékű hátralevő feladat a térburkolat kivitelezési munkáinak befejezése. A munka teljes befejezése várhatóan két hónap. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!