Informatikusok ástak, ültettek a váci gyermekotthonban

Az IT Services Hungary minden évben több millió forintot fordít különböző rászoruló szervezetek támogatására. A cégen belül az erre önkéntesen vállalkozó munkavállalóknak kell megtalálni és kiválasztani a támogatni kívánt szervezetet, meg kell határozni, hogy milyen munkát kíván legalább tíz kollégájával együtt ott végezni és elképzeléseit mennyiből tudja megvalósítani. Ezután egy konkrét kivitelezési tervet kell készíteni és benyújtani, melyet a cég bírál el, és ők döntik el, hogy szabad utat engednek-e a projektnek vagy sem.

„Hosszas keresés után találtam rá a váci Pacsirta utcai és a penci Rumányi utcai speciális lakásotthonokra, melyek kertjeinek és szabadterének felújítását tűztük ki célul. Az otthonok szakmai vezetője, Katalin nagyon örült a megkeresésünknek, és meglepetésemre tudatta velem, hogy egy másik, kétfős kis csapat már tervbe vette a gyermekotthonok kertjének megszépítését” – mondta lapunknak Balázs Miklós, az egyik főszervező.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Dávid és Kitti két budapesti egyetemista, akik egy amerikai ösztöndíj során elnyertek 2500 amerikai dollárt az FHI360 nonprofit nemzetközi szervezettől, melyet az IT Services Hungary kiegészített még 730.000 forinttal. Ennek keretében közösen vettek fákat, cserjéket, virágföldet, kertipadot asztallal, hintaágyat, szalonnasütőt, kerti szerszámokat, komposztálót, és különböző kültéri festékeket.

Október 12-én pedig az alapanyagok beszerzése után felvonult az ITSH csapat, összesen 15-én kollégákkal, barátokkal és Dávidékkal közösen, hogy egy nap alatt véghez vigyék, amit elterveztek. „Nem hittem volna, hogy a főleg informatikusokból álló kollégák mekkora hozzáértéssel és szeretettel ásták a gödröket, aprították a gazt, szerelték a kerti bútorokat, festették a kerítést. A gyerekek pedig fantasztikus segítők voltak, szereltek, ültettek, gereblyéztek, festettek, hoztak, vittek, kérdeztek, válaszoltak, érdeklődtek, nagyon barátságosak voltak. Ahogy hallottuk, ahány gyermek, annyi különböző történet, hogy ki miért került ide” – foglalja össze a tapasztalatokat Balázs Miklós.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„A nevelők próbálnak nekik mindent megadni, és az érdeklődésüket fenntartani, de ilyen nagy számú „felvonulással” tényleg megbolygattuk a szombati napjukat pozitív értelemben. Gondoltuk, hogy majd besegítenek, de sok esetben kivették a kezünkből a szerszámot, s nagyon aktívak voltak. A kert szépítése mellett nyilván próbáltunk nekik minden figyelmet megadni, hogy érezzék, hogy ez a nap róluk szól. Este egy csapat földes körmű, festékes hajú és ruhájú, mosolygós gyerkőcöt hagytunk Vácon” – tette hozzá.

Ezzel a karitatív munkával és adománnyal kis és középvállalatok, multinacionális cégeknek szeretnének például szolgálni, hogy bevételeikből forgassanak vissza lehetőségeikhez mérten nélkülöző szervezeteknek, hogy esélyt adjanak nekik egy élhetőbb jövőre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!