Interaktív vetélkedő a természetvédelemről az Árpádban

Az idén is az Árpád Fejedelem Általános Iskola volt a házigazdája az Árpád Napok keretében az általános iskolások városi környezetvédelmi versenyének. A versenynek a természetvédelem, a madarak védelme volt a témaköre. Így a résztvevő általános iskolás csoportok testközelbe kerülhettek szárnyas védenceinknek, akiket az urbanizáció hatásai miatt védenünk kell önmagunktól, emberektől.

A versenyen számos vidám szituációs feladat segítségével készítették fel a gyerekeket játékos módon a természet védelmére, a szemlélet kialakítására.

A versenyre ellátogatott Kovács Ágnes önkormányzati képviselő is, aki a diákok köszöntésében kiemelte, hogy amit hallottak, amit tanultak, bátran mondják el otthon szüleiknek, vonják be őket is a természet védelmébe, hiszen nem árt feleleveníteni azt, mik a kötelességeink, hogy bátran tovább adhassuk természeti értékeinket, amiket nem nagyapáinktól kaptunk örökbe, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön. Ezért vigyáznunk kell rá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
„Én nem valami ellen indulok, hanem valamiért!” (x)

Mint minden versenynek, ennek is voltak győztesei. Harmadik helyezést ért el a Karolina Katolikus Általános Iskola csapata, ezüstérmesek lettek az Árpádosok csapata, és a dobogó legmagasabb fokára a Juhász Gyula Általános Iskola csapatának tagjai állhattak fel.

A győztesek hasznos ajándékokat kaptak, amik segítségével útra kelhetnek felfedezni a természetet.

A versenyt a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola és Bíró György és BARÁTAI rendezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!