Interaktív vetélkedő a természetvédelemről az Árpádban

Az idén is az Árpád Fejedelem Általános Iskola volt a házigazdája az Árpád Napok keretében az általános iskolások városi környezetvédelmi versenyének. A versenynek a természetvédelem, a madarak védelme volt a témaköre. Így a résztvevő általános iskolás csoportok testközelbe kerülhettek szárnyas védenceinknek, akiket az urbanizáció hatásai miatt védenünk kell önmagunktól, emberektől.

A versenyen számos vidám szituációs feladat segítségével készítették fel a gyerekeket játékos módon a természet védelmére, a szemlélet kialakítására.

A versenyre ellátogatott Kovács Ágnes önkormányzati képviselő is, aki a diákok köszöntésében kiemelte, hogy amit hallottak, amit tanultak, bátran mondják el otthon szüleiknek, vonják be őket is a természet védelmébe, hiszen nem árt feleleveníteni azt, mik a kötelességeink, hogy bátran tovább adhassuk természeti értékeinket, amiket nem nagyapáinktól kaptunk örökbe, hanem unokáinktól kaptunk kölcsön. Ezért vigyáznunk kell rá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Mint minden versenynek, ennek is voltak győztesei. Harmadik helyezést ért el a Karolina Katolikus Általános Iskola csapata, ezüstérmesek lettek az Árpádosok csapata, és a dobogó legmagasabb fokára a Juhász Gyula Általános Iskola csapatának tagjai állhattak fel.

A győztesek hasznos ajándékokat kaptak, amik segítségével útra kelhetnek felfedezni a természetet.

A versenyt a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola és Bíró György és BARÁTAI rendezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!