Kész a jelentéstervezet az egyházmegye ordináriusáról

Az ellenőrzésvezető elkészítette a számvevőszéki jelentéstervezetet a Váci Egyházmegye Ordináriusa fenntartói feladatai ellátásának ellenőrzéséről. Az Állami Számvevőszék az éves ellenőrzési tervében rögzítetteknek megfelelően ugyanis, a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében a Váci Egyházmegye Ordináriusát is ellenőrizte.

Az ÁSZ a stratégiájában célul tűzte ki, hogy az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket az államháztartáson kívüli szervezetek is átlátható módon használják fel a közfeladatok szerződésben vállalt ellátása érdekében – írja a szervezet honlapján az ellenőrzés vezetője, Kakas Sándor.

A Váci Egyházmegye Ordináriusa szociális és köznevelési közfeladatot végző intézmények fenntartója. Az Állami Számvevőszék ellenőrzése során értékeli, hogy a humánszolgáltatási közfeladatai ellátásához a költségvetési törvényekben biztosított központi költségvetési támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása, illetve annak fenntartó általi felhasználása szabályszerűen történt-e.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az elkészített jelentéstervezet az Állami Számvevőszék minőségbiztosítási értekezletére kerül előterjesztésre. Az értekezlet előtt – a többszintű minőségbiztosítási folyamat részeként – az ÁSZ támogató osztályai és az ellenőrzés felügyeleti vezetője véleményezik a jelentéstervezet célra tartottságát, az ellenőrzési programnak való megfelelőségét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!