Két deákvári a megyei amatőr fociválogatottban

Október 24-én, csütörtökön este a Gödöllői SK Táncsics Mihály úti sporttelepén a Pest megyei labdarúgó amatőrválogatott szakmai stábja megtartotta első kiválasztó foglalkozását. A behívott 42 labdarúgóból végül 28 játékos jelent meg az első közös tréningen, többen betegség, illetve sérülés miatt maradtak távol. A keretben két váci játékos is helyet kapott.

Előzetesen kialakult egy bővebb, 60 játékosból álló névsor, amelynek tagjait egyrészt a Pest megyei I. osztályú klubok, valamint a másodosztályú élcsapatok (1–8. helyezettek) szakvezetőinek ajánlásai, másrészt pedig a szakmai stáb tagjainak meglévő ismeretei és információi alapján vették számításba. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának beszámolója szerint az edzői stáb egyeztetését követően aztán már szűkebb létszámú csoport kapott meghívást a gödöllői kiválasztóra.

Bár az első edzés lezajlott, fontos megjegyezni, hogy a válogatott kapuja továbbra is bárki számára nyitva áll, hiszen a stábot alkotó négy szakember már hetek óta nagy gondossággal gyűjti az információkat a Pest megyei első és második ligában játszó játékosokról, sok esetben személyesen is kilátogatva a bajnoki mérkőzésekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A szűkebb lista alapján kaptak behívót október 24-ére a játékosok, összesen 42-en, de munkahelyi elfoglaltság, valamint betegség és sérülés miatt végül csak 28-an tudtak részt venni a foglalkozáson. Őket két csapatra osztotta a szakvezetés, majd egy bemelegítés után kétkapus játékban mutathatták meg a labdarúgók, hogy érdemesek a Pest megyei amatőrválogatott kerettagságára.

Ismert: a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája 2., közép- és délkelet-magyarországi csoportjának november 30. – december 1-i hétvégén, a Békés megyei Füzesgyarmaton rendezendő mérkőzésein – ennek a régiós ötösfogatnak a tagja Pest megye is – a tét nem kisebb, mint a döntőbeli szereplés kivívása. A kétnapos finálét az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága – mint a 2017-es győztes, és így címvédő amatőrválogatott „üzemeltetője” – rendezi meg december 7-én és 8-án a Győr-gyirmóti Alcufer-stadionban, mely jelenleg az NB II-ben vitézkedő Gyirmót FC Győr otthonául szolgál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A csütörtöki foglalkozáson valamennyi szakvezető külön erre a célra készített jegyzettömbbel a kezében nézte végig a pályán igyekvő játékosok teljesítményét. Az edzés után a játékosok és a stáb a „házigazda” Gödöllői SK jóvoltából szendvicseket és forró teát kaptak.

Az edzői egyeztetések és a Gödöllőn látottak alapján a szakmai stáb a napokban tovább szűkíti a keretet, amely november 7-én, csütörtök este ismét találkozik. A helyszín ezúttal is Gödöllő, a GSK bázisa lesz, a cél pedig, hogy kialakuljon a Füzesgyarmatra utazók 22 fős névsora.

Az október 24-ei kiválasztóra behívottak között van Kovács Ádám, a Vác-Deákvár játékosa. Klubtársa, Hegyvári Dávid szintén a keret tagja lehet, de az első találkozón nem tudott ott lenni.

Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány, a Vác korábbi trénere, majd utánpótlás igazgatója a foglalkozás végén – miután Szabados Tamás vezetőedző értékelte a látottakat – a következő gondolattal zárta a kiválasztót: „Figyeljenek oda a sportemberhez illő életvitelre, ne csak most, a válogatott miatt, hanem a hétköznapokban is, ezzel példát mutatva a környezetükben élőknek.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A szakmai stábot Csank János (Tarpa SC) szakmai igazgató, Szabados Tamás (Taksony SE, NB III) vezetőedző, Pozder Nenad (Gödöllői SK, megyei I.) és Rob Kornél (Vác-Deákvár, megyei II.) asszisztens edzők képviselték.

A megyei amatőrválogatottat (PMAV) versenyeztető, annak szerepléséhez a gondtalan hátteret biztosító MLSZ Pest Megyei Igazgatóság részéről a gödöllői kiválasztón jelen volt Benkő Tamás megyei igazgató; Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, a házigazda Gödöllői SK alelnöke; Rédei-Ander Enikő Pest megyei Grassroots koordinátor, Gaszt Viktória masszőr, valamint Gráczer Zoltán technikai vezető is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!