Kettős győzelemmel jutottak tovább a váci hölgyek

A Vác a szombati, ausztriai visszavágón is nyert a Hypo Niederösterreich ellen, így kettős sikerrel jutott tovább a selejtező harmadik fordulójába a női kézilabda EHF Kupában. A váciak a párharc első meccsén, egy héttel ezelőtt, hazai pályán 26-22-re diadalmaskodtak.

Rendre a magyar együttes vezetett hol egy, hol két góllal, a 11. percben volt először az előny az osztrákoknál (7-6). Nem sokáig, mert a 19. percben már megint a Vác állt jobban (8-11), a szünetre pedig négygólos vendégvezetésnél vonultak el a csapatok (12-16).

A második félidőben kéttalálatnyinál közelebb egyszer sem tudtak jutni a házigazdák, a játékrész közepén öt, a végén pedig hat gólra nőtt a különbség. A Váci NKSE kettős győzelemmel, 55-45-ös gólkülönbséggel jutott tovább.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kácsor Gréta volt, akinek 16 lövéséből 14 kötött ki a hálóban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Végig a kezünkben tartottuk a visszavágót. Jól működött a védekezésünk és ötletes volt a támadójátékunk és a helyzetkihasználásunk is hatékony volt. A Hypo sokáig lassította a játékot, ezért nem alakult ki nagyobb különbség. A két meccs alapján nem volt kérdés, ki jut tovább” – értékelt a meccs után Szilágyi Zoltán, a váciak vezetőedzője.

Az Érd és a címvédő Siófok a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik az EHF Kupa mezőnyéhez. A sorsolást kedden délelőtt rendezik Bécsben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!