Kicserélik az összes nyílászárót a Hársfa utcai óvodában

Közel 40 millió forintból az összes nyílászáró cseréjére, illetve egy megújuló energiaforrás bevonásával a villamosenergia ellátás költségének csökkentésére is sor kerülhet a Hársfa utcai óvodában – jelentette be hétfőn a helyszínen Kriksz István, aki egyben a kerület képviselője, valamint a Vác Város Gazdasági Hivatalának igazgatóhelyettese, a projekt vezetője.

Elmondta még: nagy öröm számára, hogy a belügyminisztérium pályázatán elnyert támogatásból napelemeket is szerelhetnek fel, amivel nem csak pénzt spórolhatnak meg, hanem környezetbarátabbá tehetik az intézmény működését.

Az épületben még az eredeti fa ablakok vannak, melyeket műanyag nyílászárókra cserélnek majd le, így közel ötven darab kerül kicserélésre. A hamarosan induló és 2020 december 31-ig tartó projektet igyekeznek majd az óvodásokat nem zavarva kivitelezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Kriksz István kiemelte még: a pályázati pénzből a régi vizesblokkok is megújulhatnak majd. Szentiványi Erika, a gazdasági hivatal vezetője hangsúlyozta: ekkora volumenű beruházás óvodában nem zajlott még.

– Több pályázatunk is folyamatban van. A Vám utcai óvodánál teljeskörű konyhafelújításra pályáztunk. Deákváron – bár nem a mi kötelezettségünk -, de megpályáztuk a Szegfű utcai bölcsőde bővítésének lehetőségét is, mivel fontosnak tartjuk a férőhely probléma megoldását – mondta. Az energetikai pályázat önrészét, 10 millió forintot az önkormányzat biztosítja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!