Kikaptunk a feljutásért küzdő Budafok otthonában

Legutóbb a Győrben megszerzett egy pont némi reményt adott, de Budafokon megint ki kellett józanodnunk: ez a váci csapat egyelőre nem tud elindulni felfelé, pedig nagy szükség lenne rá. Az NB II-ben ugyanis focistáink egyelőre a pofozógép szerepét játszák, bár időnként, valljuk be, a szerencsével is hadilábon állunk: Budafoki MTE-Vác FC 2-0 (0-0).

„Nagy kő esett le a szívünkről a 63. percben, amikor a Kulcsár Kornél szabadrúgása után középre szálló labdát Gohér Gergő a hálóba fejelte (1-0). Érezhető volt, hogy ez a találat több, mint egy átlagos »vezetőgól«, mert nem csak számszerűleg jelentett előnyt számunkra, hanem mentálisan is. A mienk óriási energiákat mozgósítottak, küzdöttek, csúsztak-másztak azért, hogy megtörjék, »bedarálják« a védekezésre berendezkedő váciakat, ezt az erőfeszítést pedig védőnk pontos csúsztatásával siker koronázta” – írja a házigazdák honlapjának tudósítója, jól jellemezve a mérkőzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Aztán a 77. percben Vankó Imre remek helyzetfelismerésének és Szabó Máté higgadt befejezésének köszönhetően eldőlt a meccs. Csereként beállt szélső, Vankó gyorsan elvégzett egy szabadrúgást és mire a vendégek észbe kaptak, a labda már a hálóban pihent (2-0).

A hazaiak értékelése szerint a Vác teljesítményében nem volt benne a gól, a Duna-partiak komolyabb kapura lövés nélkül fejezték be a találkozót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!