Közgyűlés: az ellenzék is a fideszes elnökre szavazott

Megtartotta alakuló ülését Pest Megye Közgyűlése, amelyen a jelenlévő 43 képviselő 42 igen szavazatával Szabó Istvánt választotta meg a közgyűlés elnökének. Szabó Istvánt először 2014-ben választotta elnökének a közgyűlés. Az régi-új elnök köszöntőjében kiemelte, hogy Pest megye fontos szerepet tölt be az országban. Megmaradt a legnépesebb megyének, sőt, a megyék között kivételes mértékben növekedett a népessége. Ma már 1,3 millió ember él a 187 megyei településen és itt a legmagasabb a gyermekek száma az egész országban.

Jelenleg 350 ezer munkahely van a megyében, majd 90 ezer vállalkozás működik, így a Pest megyei 187 város és község ereje, tehetsége és sorsa Magyarország fejlődésének kulcsa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mindkét daru dolgozik – a Nyugati tetőszerkezetének bontása folyamatos

Szabó István úgy fogalmazott, hogy az elmúlt majd három évtized alatt Pest Megye Önkormányzata nagy változásoknak volt tanúja. Emlékeztette a képviselőket arra, hogy 2016-ban az Európai Bizottság régiókra vonatkozó rendeletének módosítása alapján létrejött az önálló Pest Régió, mint NUTS2 szintű statisztikai tervezési térség. Ez lehetőséget ad a megye valós kihívásainak és jólétének megfelelő támogatások lehívására, ami az elmúlt időszakban még a hazai költségvetés forrásaiból történt, de 2021-2027 között már az új uniós regionális fejlesztési források biztosítják ezt.

A közgyűlés alelnököknek a Fidesz-KDNP képviselőit Szerenka Tibort és Wentzel Ferencet választotta meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, Vác kiemelt célpont

A közgyűlés 44 tagja közül 24-en a Fidesz-KDNP, 9-en a Momentum, 7-en a Demokratikus Koalíció, 4-en pedig a Jobbik színeiben nyertek mandátumot. (képünkön: Szabó István átveszi a megbízását Kenéz Tibortól, a Területi Választási Bizottság elnökétől – fotó: pestmegye.hu)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!