„Látni és látszani” közlekedésbiztonsági program

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy a járműveik felkészítéséről gondoskodjanak.

Emellett a járművezetők nem fordítanak kellő figyelmet saját látásuk fontosságára, pedig a biztonságos közlekedés alapfeltétele a külső információk megszerzése, ezen információk alapján hozott döntés meghozatala, ezáltal a külső körülményekre való megfelelő reagálás.

A „Látni és látszani” kampány főbb jellemzői:

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. október 22-től meghirdeti „Látni és látszani” programját, amely december 8-ig tart. A program célja arra ösztönözni a járművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át járműveiket és ellenőriztessék a látásukat. Mindezt díjmentesen tehetik, a vizsgálatok térítésmentesek. A kampányba szakszervizek és optikusok folyamatosan kerülnek bevonásra az ország különböző részein. A projecthez csatlakozott az OMW Hungária Kft. A vizsgálatra mind magánszemélyek, mind cégek jelentkezhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) gondoskodik egy célirányos honlapról is: www.latnieslatszani.hu. amely folyamatos feltöltés alatt áll. Ezen megtalálhatók az egyes szervizek, optikusok, illetve egy szerviz- és optikakereső szolgáltatás is. Az akcióra való felhívás idén fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra.

A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, társadalmi felelősség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

Balesetmentes közlekedést kíván Vác Város Balesetmegelőzési Bizottsága!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!